Chita Chita-nartulla on kauhea tarina. 4-5 kuukauden ikäisenä se sidottiin puuhun ja sitä käytettiin taistelukoirien "harjoitusvastustajana". Tietenkään puuhun sidotusta pennusta ei ollut mitään vastusta- Puolikuolleena Chita jätettiin lojumaan paikalle, mutta jotenkin se pääsi irti ja juoksenteli pitkin kaupunkia elävänä luurankona jonkin aikaa. Se on menettänyt toisen silmänsä ja oli lähes menettänyt järkensäkin siinä vaiheessa kun tuli Irinan hoitoon. Se on käynyt läpi pitkän hoidon ja kuntoutuksen. Edelleenkään Chita ei luota muihin ihmisiin kuin Irinaan.


Gala
Siskokset Gala ja Jana löytyivät Viipurin eteläisen torin lähellä olevasta kallion kolosta n. 6-viikkoisina. Lähellä oli palanut talo ja naapurit sanoivat, että emo jäi liekkeihin. Pelkäävät, jos ottaa syliin, nyt noin 5 kk. Eivät anna ihmisen tulla lähelle, lähtevät karkuun.


Bai on nuori uros, noin 1,7 vuotta. Tarhassa ollut kesäkuusta 2005 alkaen.
Isäntä oli jättänyt sen linja-autopysäkille sisarensa Milan kanssa. Milasta on myös kuva. Tälle laika-rodulle on ominaista se, että kun isäntä sanoo, istu ja odota, ne tekevät niin ja pahimmassa tapauksessa kuolevat mieluummin nälkään kuin lähtevät pois niille määrätyltä paikalta.
Joku nainen oli nähnyt koirat pysäkillä viikon ajan ja soittanut eläinlääkärille.
Bai ei ole kastroitu. Ongelmana on se, että joskus se haluaisi mitellä voimiaan toisten koirien kanssa.


Rada on 10-11 vuotias narttu, jonka omistaja hylkäsi sen talvella, koska se oli raskaana. Koira teki kaksi pentua vieraan talon porraskäytävään talvipak-kasella. Pennut ovat Suomessa.
Rada on lähes hampaaton ja luonteeltaan häiriintynyt, se voi purra tai murjottaa huoneen nurkassa pitkiä aikoja. Radaa ei voi pitää tarhalla, koska se ei sopeudu laumaan.
KUMMIKOIRAT

Nämä koirat ovat ns. kummikoiria. Kuvaa klikkaamalla näet koiran isomassa kuvassa. Näille koirille ei haeta sijoituspaikkaa Suomesta!

Etusivulle

Grafin (tarkoittaa kreiviä) emäntä kuoli ja jätti jälkeensä 5 koiraa, joista 3 pentua. Pennut ovat saaneet kodin, osa Suomesta.
Graf on todellinen pelkuri, jos joku tulee tarhalle, se syöksyy heti koppiinsa piiloon. Niin tapahtui myös kesäkuussa, kun ryhmä vieraili tarhalla.


Chak (Jack) on noin 1-vuotias uros. Se kierteli tarhan ympäristössä parin viikon ajan mutta se pelkäsi kaikkea niin, että se ei koskenut edes ruokaan, joka jätettiin sille tarhan oven ulkopuolella. Lopulta se oli niin nälkäinen, että alkoi syödä sille tarjottua ruokaa ja voitti pelkonsa niin, että se saatiin tarhan aidan sisäpuolelle.
Nyt Chak käyttäytyy melko hyvin, ei pelkää ihmisiä eikä muita koiria. Sillä oli joku narunpätkä kaulassa, mistä päätellen sillä on ollut isäntä.


 
 
 


Copyright 2005 Sobatska. Kaikki oikeudet pidätetään.