Suomen Radio- ja TV-selostajat ry on perustettu vuonna 1936, alkusysäyksenä toimi edellisenä vuonna järjestetty selostajakurssi. Perustamisasiakirja ei ole säilynyt meidän päiviimme asti, mutta muistitietoihin pohjautuen voidaan päätellä perustajien joukossa olleen mm. Alexis af Enehjelm, Jussi Koskiluoma, Martti Jukola, Valma Kivitie, Viki Raaska, Markus Rautio, Oiva Ruusuvuori ja Pekka Tiilikainen. Yhdistys oli pitkään ainoa ohjelmatyöntekijöiden järjestö, joka pyrki toimimaan jäsentensä yhdyssiteenä ja ammattitaidon kehittäjänä.

 

Sääntöjä muutettaessa vuonna 1973 tuli perinteisten toimintojen rinnalle vahvasti myös ammattiyhdistystoiminta. Yhdistys on pitkään ollut Yleisradion ja MTV:n sopimuskumppani. Koko palkkiotaulukkojärjestelmä on aikanaan luotu yhteistoiminnassa selostajayhdistyksen kanssa.

 

Tänä päivänä yhdistyksen toimipiste on Kangasalla ja järjestön jäseninä on yli 500 sähköisen viestinnän osaajaa, toimittajista kuvaajiin ja tuottajiin. Järjestöön kuuluu myös lukuisa määrä alan alihankintafirmoja. Jäsenkirjamme oikeuttaa moniin etuihin; esimerkkinä Kopiosto ry:n jäsenyys, vakuutusedut IF-yhtiön kanssa, Esson polttoaine-edut, hotelliyöt Sokos-ketjun kanssa jne. Yhdistyksemme gsm-puhelimesta +358 50 461 9840, tai lankapuhelimesta 

+358 3 364 1085 saat lisätietoja. Kyselyn voit laittaa myös järjestön sähköpostiin srtvs@kolumbus.fi.