Biedermeier

 
Lönnrotin Olohuone

(Huom. uusi osoite 10.7.2000 alkaen!)

Latojantie 1 15270 Kukkila tel. +358 (0)400 357 327 

e-mail lonnrotinolohuone@luukku.com 

Aukioloaikamme ovat arkisin ja la-su sopimuksen mukaan
Tervetuloa Biedermeier- ja Jugendsivuillemme.

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Biedermeier-huonekalujen ajaton kauneus on luonut tunnelmaa jo monien sukupolvien ajan. Vieraanvaraisten porvariskotien kalusteina ne edelleen kertovat isäntäväen kiinnostuksesta kotiin ja sisustamiseen. Myöhäisempireksikin kutsuttu Biedermeier-tyyli tuli 1800-luvulla Venäjän Imperiumin ja Pietarin kautta Suomeen. Laaja mallistomme pohjautuukin perinteisiin ja puhdaslinjaisiin salonkien, sekä ruokasalien Biedermeier-kalustoihin. Ne edustavat korkealaatuisinta käsityötä säilyttäen arvonsa ja antaen käyttäjilleen iloa vuosikymmeniksi eteenpäin.

showroom

 Mallistomme on esille Lahdessa pienessä tehtaanmyymälässämme, Lönnrotin Olohuoneessa. Olemme valmistaneet näyttelyyn salin- ja ruokasalinkalusteita, sekä makuuhuoneen kaluston. Suunnitelemme ja valmistamme kalusteita myös mittatilaustyönä yksilöllisinä ratkaisuina, jolloin suoritamme halutessanne kotikäynnin ja laadimme tarkat piirustukset sekä värimalliehdotukset.
 
 
 

showroom
 

 Kunnostus- ja entisöintipalvelut ovat osa Biedermeier-huonekaluihin liittyvistä palveluistamme. Korjaamme irronneet viilupinnat ja uusimme lakkaukset. Voimme valmistaa rikkoutuneiden puuosien tilalle täsmälleen entisenlaisen, vanhasta puusta valmistetun varaosan. Usein saamme myös toimeksiannoksi valmistaa lisää esim. täsmälleen mallinmukaisia pikkutuoleja täydennykseksi kalustoon. Pehmusteeksi verhoiluun voimme tarjota myös perinteisen käsinsolmitun teräskierrejousituksen meriheinällä ja flokkivanulla. Verhoilussa käyttämämme kankaat ovat laadukkaita Biedermeiertekstiilejä tunnetuilta toimittajilta.


 Aiemmin jo vuodesta 1918 valmistamamme Biedermeierhuonekalut ovat nykyään tavoiteltuja kunnostus- ja entistämiskohteita. Kalusteiden selkeiden  ja kauniiden muotojen lisäksi tyylin ajattomuudessa on olennaisen tärkeää vielä nykyäänkin vahvasti perinteeseen perustuva tuotannollinen osaaminen.
ruokasali
 Tehtaallamme Lahdessa kiinnitämme huomiota erityisesti viimeistelyyn; puleeraukset ja koristeleikkaukset tehdään tarkasti ja taidokkaasti käsin. Runkomateriaaleiksi kelpuutamme vain korkealuokkaisimman mahongin sekä suomalaisen koivun. Pintakäsittelyksi voitte valita  matan, puolikiiltävän, kiiltävän tai korkeakiiltoisen lakkauksen. Olemme kehittäneet korkeakiiltoisesta lakkauksestamme käsitteen ja saaneet siitä tunnustusta ympäri maailmaa. Annamme myös takuun kaikille tuotteillemme ja materiaaleillemme.

6501
 

JUGEND
 
 
 Jugend ja kansallisromantiikka
Uusi ajattelutapa arkkitehtuurissa virisi aluksi Englannissa viime vuosisadan lopulla. Varsinkin Skotlannista uusi tyylisuunta levisi Keski-Eurooppaan. Saksassa suuntaus sai nimekseen jugend, joka omaksuttiin uuden tyylin nimeksi myös pohjoismaissa. Samoihin aikoihin monet suomalaiset arkkitehdit ja taiteilijat kiertelivät Karjalan Kalevalan maita kerätäkseen aineksia kansallisen kulttuurimme elvyttämiseksi. Routavuosien aikana 1899-1905 Venäjä kiristi sortopolitiikkaa Suomea kohtaan, mikä herätti kiihkeää isänmaallisuutta ja sai taiteilijat korostamaan kansallista omaleimaisuuttamme. Myös arkkitehtuuria ryhdyttiin rakentamaan kansallisessa hengessä. Meillä tämä kansallisesti virittynyt, mutta itäisin ja läntisin vaikuttein höystetty suuntaus tunnetaan kansallisromantiikkana. Sen rinnalla ja yhteytyneenä oli kuitenkin koko ajan eurooppalaisen jugendin suuntauksia. Kansallisromanttinen kausi jäi varsin lyhyeksi ja jo ensimmäisen vuosikymmenen lopulla rationalismi syrjäytti sen. Tampereen Tuomiokirkkoa pidetään kansallisromanttisen arkkitehtuurimme päämonumenttina.
 

Kansallisromantiikka 1890-1920
Kansallisromantiikka kehittyi klassillisuuden vastakohdaksi. Tuon ajan huonekalut olivat joko kansallisia tai sitten ns. jugendtyyliä, joka pyrki korvaamaan historialliset koristetyylit omintakeisella ornamentiikalla. Suomessa 
kansallisromantiikkana.


 

Valmistamamme Jugend-huonekalut edustavat perinteistä suomalaista kansallisromanttista tyyliä, Samoin kuin Biedermeiermallistomme, myös Jugend-mallistomme antaa lähes rajattomasti vaihtoehtoja vaativimpaan sisustusmakuun. 


 
 

 


 

Voitte myös soittaa puhelinnumeroomme. Aukioloaikamme ovat arkisin ja la-su sopimuksen mukaan

 Lönnrotin Olohuone. Latojantie 1 15270 Kukkila gsm. +358 (0)400 357 327   e-mail lonnrotinolohuone@luukku.com 

Copyright © 1999 Lönnrotin Olohuone Inc. All rights reserved.