Olen kahden lapsen äiti ja ammatiltani eläintenhoitaja, suuntautumisena kennelala.

Lapsena suuri haaveeni oli oma lemmikki, ja ollessani yhdeksän vuotias taloon tuli coton de tuléar herra Cloudlet´s It Is Easy, tutummin Patu. Patun sekä vuonna 2003 taloon muuttaneen, ensimmäisen oman koirani, Michel Nabila's Indiana Jonesin, Indyn kanssa olen harrastanut mm. tokoa ja verijälkeä sekä kokeiltu koiratanssia.

Seitsemäntoista vuotiaana muutin Tanskaan ja työskentelin kennelapulaisena cavaliereja ja basset houdeja kasvattavassa kennelissä. Minun ja työkaverini vastuulle kuului koirien päivittäinen hoito, tilojen puhtaana pito sekä näyttelyihin osallistuminen.

Jo ennen Tanskaan muuttoa oli mielessä aina silloin tällöin käynyt isomman harrastuskoiran ottaminen ja niimpä Suomeen palattuani, keväällä 2008, pieni valkoinenpaimenkoira neiti Taiku (Power Dog's Hard as a Rock) muutti luokseni.

Syksyllä 2008 aloitin yhdistelmätutkinnon ja keväällä 2012 kirjoitin ylioppilaaksi ja valmistuin eläintenhoitajaksi, suuntautumisena kennelala.
Tällä hetkellä työskentelen Helsinkiläisessä koirakoulussa.

Suorittamiani kursseja:
- Kasvattajan peruskurssi ja kennelnimianomus valkoisellepaimenkoiralle syksyllä 2010.
- Kasvattajan jatkokurssi kevät 2011
- Toko koulutusohjaaja kevät 2011
- Koetoimitsijakurssi ykkönen kevät 2011
- Pk-lajien koetoimitsijakurssi syksy 2011
- Toko liikkeenohjaaja syksy 2011
- Kennelnimi Vilta's 2/2012
- Dobo® koulutusohjaaja 2013

Opiskeluaikanani toimin seuraavissa luottamustehtävissä:
- Kannuksen koiruudet ry:n sihteeri (2009-2010)
- Opiskelijakunnnan hallituksen varasihteeri (2008-2009)
- Opiskelijakunnan hallituksen sihteeri (2009-2011)

Olen:
Allekirjoittanut kasvattajasitoumuksen
Suomen Kennelliiton jäsen
Suomen Valkoinenpaimenkoirayhdistyksen jäsen
Suomen koirankasvattajat SuKoKa ry jäsen
Hiiden Haukkujen jäsen

Tavoitteeni on kasvattaa terveitä, hyvä luonteisia, harrastuskavereiksi sopivia valkoisiapaimenkoiria. Pentueita teetän vain harvakseltaan ja harkitusti, sillä haluan suunnitella jokaisen pentueen huolella ja löytää kaikille pennuille hyvät kodit. Minulla ei ole erillisiä kenneltiloja, vaan koirat elävät normaalia elämää perheenjäseninä. Pidän tärkeänä jokaisen koiran peruskoulutusta ja koiran kanssa tekemistä. Valkoinenpaimenkoira on aktiivinen koira, joka tekemisen puutteessa keksii sitä itse eli käytännössä tämä tarkoittaa kodin irtaimiston tuhoamista ja muita ei toivottuja käyttäytymismalleja. Seuraan mielelläni kasvattieni elämää luovutuksen jälkeenkin ja olen tarvittaessa tukena ja apuna.

Yhteystiedot:
040-5756064
kennelviltas(a)gmail.com
Nummela