Tanhu-Visa ry Helsinki tanhuvisa@luukku.com


Etusivu

Harjoitukset

Esiintymiset

Valokuvat

Historia

Yhteystiedot

Puvut

Linkit

In EnglishTanhu-Visa ry 80 vuotta


Raittiusyhdistys Koiton Sininauhapiirissä perustettiin 19.02.1934 R.Y. Koiton Sininauhapiirin kansantanhu kerho. Siitä on monien vaiheiden tuloksena muodostunut nykyinen Tanhu-Visa.

Vuonna 1946 TUL otti visalaisten aloitteesta ohjelmistoonsa tanssin. Niinpä Koiton Voimistelu- ja Urheiluseura Visa perusti tanssijaoston ja otti ohjelmaansa tanssin: salonkitanssit, vanhat salonkitanssit ja kansantanssit. Näinä aikoina Visan tanhuujat esiintyivät myös Koiton tanhuujina.

Sosialidemokraatisessa Koitossa tapahtui vuonna 1948 suuri muutos, kun kansandemokraatit ottivat siellä vallan. Sininauhapiiri lakkautettiin, mutta tanhuujat saivat vielä jatkaa Koiton tanhuujina. Samaan aikaan he perustivat myös Visan tanhuryhmän. Visa erosi Koitosta vuoden 1949 keväällä, ja Visan tanhuujat lopettivat esiintymisen Koiton nimissä. On huomattava, että Visan tanhuujilla ei ole mitään tekemistä Koiton vuonna 1952 perustetun tanhuryhmän kanssa.

Vuonna 1962 Helsingin Visa oli haluton maksamaan tanhujaoksen tilavuokria. Tanhujaos erosikin Visasta ja liittyi Sosialidemokraattisen Nuorison Keskusliittoon nimellä SNK:n tanhukerho Tanhu-Visa r.y. Pian tanhuujat saivat tarpeekseen poliittiseen yhdistykseen kuulumisesta ja erosivat vuonna 1967 Sosialidemokraattisen Nuorison Keskusliitosta ja perustivat täysin itsenäisen seuran Tanhukerho Tanhu-Visa r.y:n.

Vuonna 1978 päätettiin liittyä Suomalaisen Kansantanssin Ystäviin jotta saataisiin yhteyksiä muihin tanhuryhmiin. Tämän yhteistyön tuloksena on osallistuttu SKY:n kesäjuhlille ja Nordlek-tapahtumiin. Lisäksi on esiinnytty Kautisen kansanmusiikkijuhlilla ja järjestetty lukuisia tanssitupia yhteistyössä muiden tanhuryhmien kanssa.

Vuonna 2012 tanhuryhmän nimi muutettiin jälleen. Nyt oli syynä ainoastaan aiemmassa nimessä esiintynyt ikävä toisto: Tanhukerho Tanhu-Visa Uudeksi nimeksi tuli yksinkertaisesti Tanhu-Visa.

Vuodesta 1980 alkaen on järjestetty polkkakursseja, joihin on osallistunut arviolta toista tuhatta tanssijaa. Ulkomaanmatkojakin on kertynyt toistakymmentä.

Tanhu-Visassa ei koskaan politiikka ole ollut millään tavalla esillä. Tärkeää on ollut hyvä yhteishenki, vauhdikkaat tanssit ja tanssin ilo.

Ulkomaanmatkat

1955 Hollanti: liittojuhlat
1961 Itä Saksa, Rostock: Itämeren viikko
1973 Länsi Saksa, Paderborn
1982 Ranska, Angers: Festival Mondial de Musique et Folklore
1984 Ranska, Chateau-Du-Faou: Festival International de Danses et Traditions Populaires
1991 Tanska, Vejle: Nordlek
1994 Ruotsi, Linköping: Nordlek
1998 Latvia, Riika: Riikan musiikki- ja tanssitapahtuma
2002 Unkari, Baja, Kalocsa, Szekszard: Danube Folklore Festival
2004 Venäjä, Novgorod: Internataional Festival of Folklore and Crafts
2006 Tsekki, Karlovy Vary: Karlovarsky Folklori Festival
2008 Hollanti, Odoorn: International Folkloristic Dance Festival
Tanhu-Visa
Tanhu-Visa
Tanhu-Visa
Tanhu-Visa
Tanhu-Visa
Tanhu-Visa
Tanhu-Visa
Tanhu-Visa
Tanhu-Visa
Tanhu-Visa
Tanhu-Visa
Tanhu-Visa
Tanhu-Visa
Tanhu-Visa
Tanhu-Visa
Tanhu-Visa
Tanhu-Visa
Tanhu-Visa
Tanhu-Visa
Tanhu-Visa
Tanhu-Visa ry Elämä on lyhyt - kokeile tanhua