Kukka-animaatio
Tilapuoti Kynttilät Tekstiilit Kartta
Tättälän tila

Perinteikäs Tättälän tila sijaitsee keskellä kauneinta hämeenkyröläistä kansallismaisemaa. Tila edustaa juurevasti esi-isien työhön pohjaavaa talonpoikaiskulttuuria ja nykypäivää. Rakennukset nousevat hieman korkeammalle kuin läheisen Heinijärven rantapiitta tai ympäröivät viljavat pellot noudattaen vanhaa suomalaista rakennustapaa.

Suvinen Tättälä.

    Kesäinen piha ja Tättälän keltainen päärakennus.

Juuri näistä maisemista ja niistä kumpuavasta vakaasta elämäntyylistä nobelkirjailija F.E. Sillanpää ammensi luomisvoimaansa. Talvinen Tättälä.
Sillanpääläisyys kytkeytyy tiiviisti Tättälän menneisyyteen, sillä talon tytär ja myöhemmin emäntä Hilja oli hyväpäisen Eemelin ensimmäinen opettaja. Kirjailijamestarin elämästä kertovat museot - Myllykolu ja Töllinmäki - ovat varsin lähellä. [F. E. Sillanpään Seura]

Tättälän ympärillä lainehtivat laajat pellot kasvavat nykyisin puhdasta luomuviljaa. Tilan tuotteita on jatkojalostettu pienessä mitassa, mutta toiminta on loppunut.

Tilan Puodissa.
Tilan Puoti on avoinna sopimuksesta. Sen hyllyjä värittävät kynttilät. Kynttiläpajassa käsin taidokkaasti valmistetut värikkäät kynttilät ilahduttavat silmää ja saajaansa. Lisätietoja Kynttilät-sivulla. Tervetuloa!

Piipa ja Eero Norokorpi
Lahoonsuontie 6, 39100 HÄMEENKYRÖ
puh. 0400 687 309 Piipa, 0400 324 985 Eero
Esitetilaukset myös s-posti: eero.norokorpi(at)luukku.com

Maakuntien Parhaat ja Palvelua sydämellä-logot

| Tilapuoti | Kynttilät | Tekstiilit | Kartta |