AJANVARAUS

Tatuointikyselyt sähköpostitse info@liskogalleria.fi

Varausmaksu 100e maksetaan etukäteen ajanvarauksen yhteydessä. Varausmaksua ei palauteta. Se on korvaus varaukseen ja konsultaatioon käytetystä ajasta.
Luonnokset hinnoitellaan aina tapauskohtaisesti. Tatuointityö veloitetaan sitämukaa, kun tulee valmista. Jos kuvan tekoon menee useampi päivä, työtunnit (100e/h) veloitetaan aina päivän lopuksi. Pienemmistä kuvista annetaan hinta-arvio etukäteen. Voit maksaa joko käteisellä tai tilisiirtona paikan päällä (verkkopankkitunnukset mukaan). Korttimaksuja emme vielä vastaanota.

Ikäraja 18 vuotta.

Rajoitukset:

Tulethan paikalle selvinpäin, sillä emme palvele päihteiden vaikutuksen alaisia. Emme myöskään tee tatuointeja veren välityksellä tarttuvien tautien kantajille (mm. HIV, b- ja c-hepatiitti).

Pidätämme oikeuden kieltäytyä tatuoimasta epäeettisiä tai muiden tatuointitaiteilijoiden suunnittelemia kuvia. Emme tee tatuointeja kasvoihin tai genitaalialueille.

VALMISTAUDU:

Ennenkuin tulet tatuoitavaksi, poista ihokarvat alueelta, johon tatuointi tehdään. Mielellään jo edelisenä päivänä, jotta iho ehtii rauhoittua.

Jos syöt yleensä Omega3-rasvahappoja, pidä parin päivän tauko ennen tatuoimista, sillä Omega3 vilkastuttaa verenkiertoa ja saa tatuoinnin vuotamaan runsaammin. Ja tästä voi seurata se, että myös tatuointimuste vuotaa ulos. Myös alkoholi aiheuttaa runsaampaa verenvuotoa. Jopa edellisen illan juhlinta voi pilata kuvasi, joten vältä alkoholia vähintään 24h ennen tatuoimista.

Varaa mukaan juotavaa (ei alkoholia) ja jotain evästä. Jos kuva on suuri ja tiedossa useamman tunnin sessio, pidämme välillä ruokatauon.

Jos sinulla on lapsia, hanki heille hoitopaikka. Siten voit itse rentoutua ja tatuoijakin saa työrauhan.

Pukeudu väljiin tai joustaviin vaatteisiin, jotka tuntuvat mukavilta istuessasi. Huomioi myös, että tatuoidessa saattaa joskus roiskua mustetta.

Tatuointi peitetään ensimmäisiksi öiksi kelmulla, jota on hyvä hankkia jo etukäteen. Kelmu kiinnitetään ihoteipillä tai maalarinteipillä. Jos joudut suojaamaan tatuoinnin myös päivisin esim. likaisen työn takia, suosittelemme hengittävän haavakalvon hankkimista apteekista. Myös hoitovoiteen saat apteekista (Bepanthen).

Hyvää ei tule hosuen ja hoputtaen, joten varaa operaatioon reilusti aikaa.

HYGIENIA

Tatuoidessa käytetään aina steriilejä yksittäispakattuja kertakäyttöneuloja ja kertakäyttöisiä suojavälineitä.
Työskentelyalue desinfioidaan jokaisen asiakkaan jälkeen. Työvälineet puhdistetaan aina käytön jälkeen ensin mekaanisesti ultraäänipesurissa ja ympäristökeskuksen suosittelemassa vakuumiautoklaavissa.

JÄLKIHOITO

Hygienia on hyvin tärkeää myös tatuoinnin teon jälkeen. Käsittele paranevaa kuvaa aina puhtain käsin ja vältä ärsyttämästä, raapimasta tai rikkomasta ihon pintaa. Kannattaa myös pukeutua väljiin vaatteisiin, jotka eivät hankaa tatuointia. Hoitojakso kestää n. 2-4 viikkoa, jolloin ihoa voidellaan ahkerasti (n. joka toinen tunti, ohuesti) Tatuoinnin hoitovoiteella useita kertoja päivässä. Voiteeksi sopii hajusteeton Aloe Vera -geeli, mehiläisvahavoide tai Bepanthen-salva. Saunomista, uimista ja kylpemistä tulee välttää parin ensimmäisen viikon aikana. Myös urheilua ja hikoilua kannattaa välttää muutaman päivän ajan. Suihkuun voi mennä normaalisti. Auringolta tulee suojautua ainakin ensimmäisen kuukauden ajan ja jatkossakin kannattaa tatuointi voidella kunnon aurinkovoiteella. Tuoretta tatuointia ei kannata peittää vaan se paranee parhaiten, kun pidät ihon mahdollisimman paljaana. Jos joudut kuitenkin esim. työn vuoksi suojaamaan tatuoinnin lialta, kannattaa käyttää haavakalvoa tai mepilexiä, joita myydään apteekissa.

Saat mukaasi tarkemman tatuoinnin hoito-ohjeen kirjallisena.

 

webdesign©Therese Österholm