Toini Vuoristo
Noita Nokinenän joulu

NOITA NOKINENA JA SISARET.jpg (129592 bytes)

Teatteriporukan Noita Nokinenän nuket ovat Paula Maunun taitavaa käsityötä.
Valokuva © Timo Mäkinen 2003

Radioteatterista tuttu ja vuosikymmenet kuunneltu Noita Nokinenä -sarja saa nyt teatteritulemisensa nukketeatterina Teatteriporukan näyttämöllä. Paula Maunun nukkehahmot haastavat Marja Korhosen rakastetun Noita Nokinenän naurun kovaan kilpaan. Toini Vuoriston näytelmätekstit seuraavat sitä oikeaa ja hyvää lastenteatteritraditiota, joka on uskottavaa ja luotettavaa. Nokinenän joulu saa lisäkseen viisi muuta tarinaa kauden 2004 aikana ja ehkäpä ensi jouluna näemme uuden joulutarinan, sillä käsikirjoituksia on monia ja Nokinenällä eivät tempaukset lopu.

NOITA NOKINENÄN JOULU

Talven tullen on matkanteko luudalla kylmää kyytiä! Kipakka noitaystävämme Nokinenä on jälleen vauhdissa, nyt joulun odotuksen merkeissä. Itseään maan, maapallon ja välillä kuunkin mahtavimpana noitana pitävä Noita Nokinenä valmistuu joulun tuloon omalla tavallaan.

Noitasiskot Hanna Harvahammas ja Vilma Väkäleuka hämmästelevät Nokinenän intoa lukea yhä uudelleen satua Hannusta ja Kertusta. Ainakin hän ihailee suuresti sadun ihan oikeaa noita-akkaa, joka ei ole mikään nynny nyhverö.

Joulun leipomispuuhiinkin Nokinenä innostuu vasta löytäessään isoäidin keittokirjasta Hannun ja Kertun piparitalon reseptin. Hän tilaa kauppias Jänöliiniltä kilotolkulla voita, vehnäjauhoja, pölysokeria - ja vielä läjän sammakoita. Mitä siitä kaikesta oikein syntyykään?

Takaisin etusivulle

Copyright © H-TUOTANTOA 2004 - Timo Mäkinen, Kuninkaankatu 36 A 11, 33200 Tampere -Päivitetty 26.2.2004