Timppa
Timo Hildén
Espoon kirjailijat/Esittely

JULKAISUJA:
Kirjastoissa


LUKUPÖNTTÖ
K I R J A M Y Y N T IJageloniga Partanen&Timo Hildén
ALASTOMAT - runoja 2003

MATKA ON UNTA - runoja 2002

ANTOLOGIOISSA:
Yksikin Runo Tekee Pesän, 1998
VERKON SILMäSSä, 1999
ANTOLOGIA '99, 1999

Tutkimus nettipäiväkirjoista
MINÄKUVAHARJOITUS
Keskustelu Sureshin kanssa


Suomen tieteiskirjoittajat
Limerikki ry.
Nihil Interit
Elävien runoilijoiden klubi
Espoon työväenopiston kirjoittajapiirit
Espoon kirjailijat
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sanataiteen yhdistys
Suomen dekkariseura
Katso RUNOVIDEOT

MATKAKERTOMUKSIA
Talvinen Valamo
TAPIOLA - CALANGUTE

BLOGI
INTIA
BUDDHA: Alkuperä
ERKIN ASTROLOGINEN TULKINTA
VANHA NETTIPÄIVÄKIRJA
LINKITTimppa
Timppa

NELJÄ TUULTA - FOUR WINDS---------------

Taideteollisen korkeakoulun kuvataidekasvatuksen osaston ensimmäisen vuosikurssin opiskelija, Kastehelmi Korpijaakko, tekee Mediapedagogiikan kurssin tiimoilta tutkimusta/selvitystä nettipäiväkirjoista. Hänen kysymyksensä ja minun vastaukseni niihin ovat seuraavat.

1. Miksi päädyit kirjoittamaan päiväkirjaa internettiin, julkiseen foorumiin?

Olen kirjoittaja ja kirjoittajana pysyy vain kirjoittamalla. Kun kirjoittaa nettiin eli julkisuuteen, niin asioihin paneutuu toisella tavalla. Halusin myös ylittää kynnyksiä ja vapauttaa ilmaisuani. Toivoisin että periaatteessa voisin kirjoittaa häpeämättä melkein mistä vain, jos se tuntuu tarpeelliselta. En pyri itsepaljastukseen, inhorealismiin tai naturalismiin. Käyn pelkoja päin ja voitan ne pikkuhiljaa. Omaksi iloksi ja hyödyksi tätä teen. Toivon että voin jakaa iloa ja valoa myös ympäristöön. Kirjoitan harkiten ja melko harvoin. Nykyään on ollut työkiireitä ja muita menoja enkä ole ehtinyt tähän foorumiin

2. Tiedätkö kuinka paljon lukijoita päiväkirjoillasi on ja oletko saanut palautetta teksteistäsi?

Minulla laskuri sivuilla. Kävijöitä on n. 2-5 päivässä. Sivuilla on paljon muutakin kuin päiväkirjat, joten en tiedä kuinka moni on jaksanut lukea päiväkirjoituksia. Palautetta olen saanut aika vähän. Sivuilla on myös vieraskirja, mutta siellä ei ole kommentoitu päiväkirjoja. Eräs lukija minulla on, joka kertoo käyvänsä sivuilla päivittäin.

3. Mitkä ovat mielestäsi nettipäiväkirjan hyödyt ja haitat?

Olen yli kahdenkymmenen vuoden ajan kirjoittanut päiväkirjoja. Olen ajatellut julkaista ne kaikki netissä. Voin lisätä myös kuvia päiväkirjan käsittelemiltä ajoilta. Parhaimmillaan kokonaisuudesta syntyisi melko laaja katsaus yhden ihmisen elämään ja sitä kautta laajempaankin ajankuvaan. Julkaisukynnystä ei varsinaisesti ole. Olen itse itseni kustannustoimittaja ja portinvartija. Se voidaan katsoa sekä hyödyksi että haitaksi. Haitaksi voidaan laskea sekin, että jos minulla on hyviä ideoita, niin joku saattaa ne kaapata ja julkaista esimerkiksi kirjana, joka on tietysti minunkin perimmäinen tarkoitukseni.

4. Mitä laajempia vaikutuksia ilmiölla luulet olevan?

Mitä rohkeammin joku uskaltaa kirjoittaa itsestään ja elämästään netissä, sitä enemmän se rohkaisee muita tekemään jotakin vastaavaa. Päiväkirjojen rakenne ja tarkoitusperät paranevat ja selkiytyvät aikaa myöten. Kirjoituksien taso saattaa nousta ja ihmiset tottuvat lukemaan tekstejä näytöltä ilman että kaikkea tarvitsee printata. Siihen sisältyy kuitenkin sekin vaara, että kirjallisuus entistä nopeammin siirtyy kokonaan sähköiseen muotoon. Niinhän nyt on joka tapauksessa käymässä vaikka kirjoja painetaan tällä hetkellä ehkä enemmän kuin koskaan. Voi olla että julkaisen jotain päiväkirjaproosaa myös kirjan muodossa.Keskustelu astrologi Sureshin kanssa Intiassa, Karnatakassa, Hampin temppelialueella, Hospetin kaupungin lähellä, Kishkinda hotellin bungalovissa numero 19. Tämä tapahtui marraskuussa 2002

Suresh puhui englantia, Anja toimi tulkkina.

SURESH: Oletko naimisissa?
TIM: Erosin vähän aikaa sitten avoliitosta.
SURESH: Haluatko kysyä jotakin siitä. Tai haluatko puhua jostakin muusta. Kysy ihan vapaasti. Nämä tiedot jäävät tietenkin meidän keskeisiksi. En puhu niistä koskaan kenellekään.
TIM: No jaa, mitäpä minä sitten kysyisin. Olen juuri hankkinut uuden asunnon. En ole vielä muuttanut sinne, mutta muutan tämän matkan jälkeen.
SURESH: Mutta mikä on se kysymys?
TIM: Olenko minä tekemässä oikeita tai vääriä ratkaisuja?
SURESH: Uuden asunnon suhteen, vai?
TIM: Niin, ja sitten lähdin tämän J:n kanssa tälle matkalle.
ANJA: Pieni leidi.
SURESH (tunnistaen): Pieni leidi, pieni leidi, kyllä, kyllä…
ANJA: Hän vertasi itseään apinaan.
SURESH: Hah hah hah…
SURESH (Katselee ympärilleen majassa): Onko sinulla hänen horoskooppinsa tässä?
TIM: Ei ole. Hän ei ole tilannut sellaista.
SURESH: Onko hän kiinnostunut näistä asioista?
TIM: Jonkun verran.
SURESH: Aiotko mennä naimisiin hänen kanssaan?
TIM: En oikeastaan. Se on aika nuori tarina.
SURESH: älä mene. Siitä ei tule hyvää. Sanon sen ihan suoraan. älä mene siihen liittoon. Se ei ole hyvä. Onko sinulla ollut sellaisia ajatuksia.
TIM: Miten sen ottaa, johan tässä on menty tavallaan yhteen.
SURESH: älä aiheuta itsellesi ongelmia tekemällä vääriä valintoja. Syntymäpaikaltasi löydät tytön.
TIM: Helsinki on aika iso paikka.
SURESH: Idästä tai kaakosta löydät ystävän, elinkumppanin. Hän on valokuvaaja, tai tekee jonkinlaisia kaiverruksia, hän on kätevä käsistään. Siitä tulisi onnellinen liitto. Mitä edellinen tyttöystäväsi teki?
TIM: Hän oli lääketehtaassa töissä.
SURESH: Seuraava ystäväsi on ehkä kirjakauppias. Menet vuoden kahden kuukauden sisällä naimisiin. Kun tulet kotimaahan, niin menet suoraan tämän tytön luokse. Se tyttö tekee työtä emailien kanssa, siis kirjeenvaihtoa - tai on hotellin respassa. Sellaiselta alueelta se tyttö löytyy. Ehkä hän voi olla myös lehtinainen. Jupiter on hyvässä asemassa. Mikä on seuraava kysymyksesi?
TIM: Olen toiselta hommalta kirjoittaja, kannattaako se?
SURESH: Se on sinun tehtäväsi! Hieman se tyttö ärsyyntyy kirjoittamisestasi, mutta no problem. Sinun täytyy oppia tekemään kompromisseja tyttöjen kanssa. Olet hieman alakuloinen. Seksihommat eivät sinua aina kiinnosta; sitten toisinaan harrastat seksiä suurella innolla ja mietit, mitä hemmettiä minä tällaista teen. Sinä olet sellainen. Olenko oikeassa?
TIM: Luultavasti, ehkäpä, olet kai.
SURESH: Olet puoliksi Jumala, puoliksi mies, jakaantunut kuin Hanuman, apinoitten Jumala. Apina on hyvin älykäs, mutta kuitenkin juuri sellainen kuin apina on. Kiinnostut musiikista, haluaisit laulaa.
TIM: En minä osaa laulaa.
SURESH: Mutta olet kiinnostunut laulamisesta. Olet ollut yhteydessä korkeampiin osastoihin, Jumalien maailmaan. Nyt olet alakuloinen, koska Jumalat ovat rankaisseet sinua. Et ymmärrä sitä nyt, mutta tulet tajuamaan sen aikanaan. Kahdenkymmenen vuoden meditaation jälkeen tiedän mikä sinä olet. Luen sen sinusta. Puhtaus ja seksi ovat vastapuolesi. Olet välillä siellä ja välillä: "Hei, mitä minä täällä teen?" Sinä pelkäät, kun näet naisen. Sinun pitää opetella käsittelemään naista. Seksi on taidetta. Sinä pelkäät välillä ja lähdet karkuun Ensi vuonna (2003) 13. toukokuuta jälkeen alat ansaita paljon rahaa. Alkaa hyvä kausi. Sisaret ja veljet auttavat sinua. Hyvä periodi kestää yhdeksäntoista vuotta. Sinulla on kitkaa muiden kanssa. Kun toiset näkevät, että sinulla on rahaa, he tulevat kateellisiksi. Siitä tulee ongelmia. Kaikki haluavat hyötyä sinusta. He ottavat sinulta, sinä otat takaisin, mutta muut eivät auta sinua.
TIM: En ole kovin halukas menemään naimisiin.
SURESH: Sinun ongelmasi on se, että haluat mennä naimisiin, mutta sitten kun se on todella edessä, niin et haluakaan. Sinä et oikein tiedä.
TIM: Tällä hetkellä haluan asua yksinäni. Kun se on Suomessa mahdollista, olla suhteessa ja asua yksin.
SURESH: Haluat asua yksin!
TIM: Niin, minulla on nyt se uusi asunto, johon muutan yksin asumaan siitä vanhasta suhteesta.
ANJA: Eikö silloin ole kaikki hyvin. Haluat asua yksin ja nyt saat mitä haluat.
SURESH: Sinä haluat vapaata seksiä, mutta et halua sitoutua. Se on juuri näitten korkeampien ongelma. Sitten kun heillä on vaimo ja lapset, he miettivät miksi ne ovat. Fyysinen ja henkinen ristiriita, se on se suurin ongelma! Sanon vaikka sata kertaa, että menet pian naimisiin, jolloin sinulla alkaa onnellinen kausi. Sinä menet naimisiin, etkä pääse karkuun sitä. Jos annat tämän tilaisuuden mennä ohi, niin toista ei enää tule. Jos nyt tapaat sen naisen ja menet naimisiin, niin se on ok. Mutta jos menetät sen tilaisuuden, niin toista ei tule. Nyt on vähän niin kuin pakkotilanne päällä.

Joka päivä edessä tyhjä lehti, minä kirjoitan
ja pidän sen avoimena.

Mirkka Rekola

Kasvata kiinnostustasi elämään; ihmisiin, asioihin, kirjallisuuteen, musiikkiin. Maailma on niin rikas, täynnä aarteita, kauniita sieluja ja kiinnostavia ihmisiä. Unohda itsesi.

Henry Miller

Lopetin kirjojen lukemisen. Huomasin että ne veivät ajatukseni pois itsestäni

Oscar Levant

Ainoa tie kirjalliseen menestykseen on kieltäytyä tekemästä, mitä kustantajat haluavat, kieltäytyä kirjoittamasta mitä yleisö haluaa, kieltäytyä hyväksymästä mitään populaaria tasoa, kieltäytyä ohjeista.

Tuntematon

Kuulijoille on mieleen, jos blueslaulaja näyttää kurjalta.

Janis Joplin

Sen ääni on ääni kärsivän,
mi itkenyt meitä on enemmän.

Eino Leino


Aki Luostarinen
Pekka Piirto
Anni Sumari
Mikko Jakonen
Esa Hirvonen
Petri Hannula
Väinö Kirstinä
Seppo Järvinen
Jemina Staalo
Tapani Kinnunen
Jaakko Juteini

hunajata hunajata

Hunajapurkki on uutta luova yhteisö. Se on perustettu 4.3.2000. Keskustelua käydään kirjoista, kirjoittamisesta runosta ja proosasta, matkailusta maailmalla ja mielen maisemissa...

U u s i A i k a
Elämänviisaus ja henkisyys - Mietelmät, kirjat, artikkelit ja neuvontaHAASTATTELUT:

Anja Närekangas
LOTTA LAAKSONEN
TAPANI KINNUNEN
JEMINA STAALO
FIONA SAMPSON
ISÄ CEDRIC
Seppo Järvisen joulurunot!

Anita Konkka, päiväkirja
SUOM. RUNOILIJOITA
Marjatta Ripsaluoma
Juhan kotisivulla kuvataidetta

RUNOJA
Artikkeleita
Novelleja
Romaani

METSäILLAT - runoja 2001
kodat
LASARUS - runoja 2000
kansi
Linkit
Hyvä Arki - yhdistys
Kalliolainen
Sanat ja Sinä
MARJAN MAJALTA


Usvazine verkkolehti
Smilingstars