Ari Paulow: Sepänsällin speciaali (Jerry Cotton kovakantiset (2002))
Kirja:
Jostain mystisestä syystä Musiikki-Mainos päätti vuonna 2002 niputtaa kolme Ari Paulowin kirjoittamaan Jerry Cotton Speciaalia yksiin ja koviin kansiin. Tyylikäs paketti tämä on, ei siinä mitään ja näyttää hyvältä muiden oikein kirjojen joukossa, mutta silti, pikkaisen mystinen veto. Varsinkin, kun uusinnat eivät ole tässä kirjassa edes siinä järjestyksessä kuin ne alun perin ilmestyivät.
Seuraavassa arviot kirjan tarinoista:
- Sarjatulta San Franciscossa: Tulossa myöhemmin
- Luoteja kaikilla mausteilla:
Tämä oli Jerry Cottonin 40-vuotisjuhlanumero. Pakko myöntää, että varsin onnistunut juhlanumero tämä olikin.
Tarina on vauhdikas, ei kylläkään mahdottoman yllätyksellinen (mutta toisaalta, ei sellaista kauheasti Cottoneilta odotakaan) ja mukavasti tyhjänpäiväistä, välillä joka hauskaa leukojen länkytystä on mukana. Ihan kuin silloin joskus, Cottonin kulta-aikana. Parempi tämä oli kuin ensimmäinen Musiikki-Mainoksen julkaisema Timo Surkan Cotton.
Merkintöjen mukaan luin tämän heti tämän ilmestyttyä vuonna -01, mutta ei mitenkään niin yllättäen, ei minulla ollut tästäkään enää mitään mielikuvaa.
Mukana oli kuitenkin koko sarjan tähtikaarti ja oli mukaan tuotu uusikin hahmo, tekniikkanörtti Archie Yacola. Ei edes tekniikka pääse karkuun Cottonia, aina miehen seikkailuissa on ollut uusin tekniikka hallussa. Ja jos olisin FBIn henkilöstöosastolla töissä, olisin huolissani arkistossa työskentelevästä Nevillestä. Miehellä tuntuu olevan vakavamman luokan alkoholiongelma. "Torstaipullo" ja mies tyhjentää sitä työaikana. Kaikenlaista.
Eritoten lämmitti mieltä, että edes pientä jatkumoa tarinoiden kesken on havaittavissa. Jerry Cottonissa #1/2000 Timo Surkka räjäytti Jerryn klassisen punaisen Jaguaarin ja asetti sankarin kumijalaksi Jaguar XKR Coupen. Samaa autoa Jerry myös tässä numerossa ajaa.
Kerrassaan hyvä ja vauhdikas Cottonen, joka ei tuo oikeastaan mitään uutta mihinkään, mutta on kerrassaan mukavaa kesäloma luettavaa.
- Agenttiralli enkelten kaupungissa: Tulossa myöhemmin
Kansi: Jälleen useamasta kuvasta yhdistetty kansi. Mukana tällä kertaa FBIn agentista perinteistä mielikuvaa vastaava kaveri järeä revolveri kourassa.
Mutta miten tuo MetLifen talo liittyy mihinkään?
Tähän kanteen värit sopivat. Vaikka ne hiipivät Cottonien kansiin jo 80-luvulla, olen sen verran puritanisti, että olen aina pitänyt värejä Cottonien kansissa pikkaisen pyhäinhäväistyksenä. Aina ennen ollut mustavalkoisia kuvia kansissa. Mutta tähän kovakantiseen hienouteen ne sopivat.
Tyylikäs kansi.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää