Harri Laine: Kivikova Cavander (Formula #1 (1984))
Kirja: Kirjan nimi jaksaa kerta toisensa jälkeen naurattaa.
Vaikka urheilukirjat ovat suosittuja maailmalla, on niitä tehty yllättävän vähän Suomessa, vaikka urheilukansaa olemme. Toisaalta, ei tätäkään ihan urheilukirjaksi voi lukea, ei formuloiti urheilua ole.
Yrittelin etsiskellä Harri Laineesta jotain tietoja netistä, mutta mitään en löytäny. Yhden Cottonin vuonna 1985 mies on tehnyt, mutta siinä se mitä löysin.
Tämä teos sijoittuu ajallisesti siihen huumaan, joka tuli kun Keke Rosberg voitti formuloiden mm:n ja turboahdetut autot olivat tulossa ja voittamaan kaikki.
Paljon teknistä tietämystä Laine tässä osoittaa ja sen antaa asiantuntevan säväyksen tähän saippuaoopperaan. Vähän samanlaisen pseudotieteellisen vaikutelman, kuten Hoylen kirjoissa.
Päähenkilö Kosti Cavander on äijä. Miehellä on viikset ja pulisongit ja ajaa lujaa ympyrää ja käyttää aurinkolaseja. Unohtamatta, että tekee äijämäisiä temppuja kuten nussii ja panee ja tappelee.
Takakannessa lukee "Naiselle ja miehelle" ja on ihan hyvä, että naiselle-sana on ensin, sillä heille tämä taisi olla enemmän suunnattu, sen verran saippuaa ja hömppää tässä oli. En oikein jaksa uskoa, että tosimiehiä moiset ihmissuhdesessiot jaksaa kiinnostaa. Action ja autourheilu oli jätetty aika pieneen osaan. Toisaalta, mä en ole tosimies ja mua tämä huvitti.
Vauhdikkaasti ja sujuvasti kirjoitettu teos. Ei pannut irvistelemään. Kakistelematta luki.
Loppuun jäi älden mähee cliffhangeri. Antaako tyttöystävä Maria Monacon kisan voittaja Kostille anteeksi, että Kosti jörnautti vierasta naista. Nooo…. olihan kyseessä sentään viekas ansa Kostin päänmenoksi.
Sexiä ei ollut kuvattu, annettiin vain ymmärtää, että sitä harrastetaan. Siitä lähtee yxi pallura pois.
Pakko se on se seuraava osa lukea ja pian. Loistavaa kirjallisuutta.
Kansi: Ei ihan viimeisen päälle formula tuo tuossa. Toisaalta, en osaa sanoa, tosi mies kun en ole, että oliko ne tuollaisia 80-luvullakaan. Hauska tuo tarjoilulautanen tuossa keulassa.
Taustalla varikkoruusuja rivi Filan haalareissa. Missäköhän nuo naiset ovat tänä päivänä.
Kansi, jossa on taas kaikki lupaavan kirjan ainekset.
Hieno.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää