Nevil Shütze: Canaris'in asiamies (Gestapo #1 (1970))
Kirja: Mitään tietoa ei löydy tämän kustantajasta, Ky Ilkka Pesosesta. Mitään tietoa yhtä ainutta alaviitettä ("Lakkautettu") myöskään löydy viehättävän nimisestä painosta, missä tämä on painettu (Romppaisen kirjapaino). Mahdotonta tuntuu olevan myöskään saada selville minkä maalainen tämä teos alunperin on ollut.Netti ei myöskään tunne kirjailijaa nimeltä Nevli Shütze eikä sillä kirjoitusasulla (Nevil Shutze) joka löytyy tästä teoksesta. Hämmenystä lisää se, että on kuitenkin olemassa kirjailija nimeltä Nevil Shute.
Kauhean monimutkaista.
Mutta jos kirjoitan kuitenkin ainoastaan tästä kirjasesta.
Vekkulia, poikakirjamaista seikkailua tämä oli, vaikka jostain syystä olin saanut päähäni, että tämä olisi ollut suurta natsi sympatisointia. No, ei ollut.
Ohueksi jäävät hahmot seikkailevat mutkat suoriksi menttaliteetilla Toisen Maailmansodan temmellyksessä pelastaen tuhmien natsien uhreja keskitysleiriltä (okei, pelastivat kaksi juutalaista) ja lentävät tarkasti nimetyillä lentokoneilla ympäri eurooppaa. Ei tässä kauheasti sarjan nimeä komistava Gestapo ole mukana, mutta onpahan sujuvaa aivot-kiinni-seikkailua.
Lopusta löytyi vielä lyhyt artikkeli Kujanjuoksusta, tuosta brutaalista rangaistuksesta sekä se aina mukana oleva ristikko (jossa tosin palkintona olisi ollut Gestapo kuivamustekynä) että myös horoskooppi. Moista en ole useinkaan nähnyt tässä rakastamassani kirjallisuudessa.
Suomennos: Niin.... onko tämä suomennos vai onko tämä kotimaista tuotantoa...... sujuvaa tämä on, kaikenkaikkiaan, mutta kysymys tästä alkuperästä pysyy.
Hassun sanaparin kyllä bongasin tästä. "Joko jo? Olemmehan vielä kaupungin piirissä". Joko jo!
Kansi: Panivat sitten tommosen vanhasta uutiskuvasta napatun tuhmurin tuohon kanteen. Taitaa olla natsi ja kaikkee muuta sellasta. Ei tuo Canaris ole, mitä tuossa kuvia vertailin, mutta en myöskään tunnista, kuka hän on.
Isolla yläreunassa sarjan nimi ja alareunassa numero, joka antaa ymmättää, että paljon lisää olisi ollut tulossa. Ei tullut kuin yksi tämän lisäksi. Mikä oln sääli, jos tuo toinen on yhtä mukava kuin tämä ensimmäinen.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää