Mike McCray: Kuoleman kuriirit (JEES! Pokkari (1994))
Kirja: "Itte minä" kehuu tämän pokkarisarjan nimen keksijä itseään. "Ihan ite. JEES! Pokkari. Hyvä ja myyvä nimi." Mutta kertoikohan Book Studio, tuo Viihdeviikarien perinnön jatkaja kenellekkään tämän sarjan oikeuksien haltijoista, että julkaisee toisen painoksen tästä kirjasta? Ei ainakaan itse kirjassa vaivaudu kertomaan ostajille, että tämä on 2. painos.
Että kaikenlaista, sitä.
Opinpa tästä kirjasta ainakin sen, että Ameriikkalaisten julmuudet Vietnamissa johtuivat Australialaisista, jotka ne vasta julmia olivatkin.
Mutta kumminnii, luin tämän kirjan ihan mielikseni, vaikkakin voisin vaikka lyödä vetoa, että mua älykkäämpien piirien mukaan tässä kirjassa on "vastenmielistä väkivaltaa" (silpomista, räjäyttämistä ja muuta ihmisystävällisyyttä) ja "stereotypioita" (johtajana intiaani joka puhuu vähän, mutta kun puhuu kaikki kuuntelevat, uskovat ja arvostavat (ja joka on pohjimmiltaan ihan kiltti humanisti). Isona poikana vainajista palovammapotilaille ihosuikaleita nylkevä afro-amerikkalainen (joka ajaa päänsä kiiltäväksi kaljuksi). Kokainisti cowboy (joka on maailman paras lentäjä). Hullu räjähdeasiantuntija (joka ärsyttää kaikkia mutta on korvaamaton). Muuten vaan mukava kreikkalainen (joka on ehkä paras kaikista ja muista)). Jumalan tosi, niin onkii, mutta voi voi sentään, mä luin ja naureskelin.
En kannata Amerikkalaista elämäntapaa, en sitä mitä tuo vekkulilauma teki Vietnamissa, miksi ne olivat siellä tahi sitä, mitä he nykyään puuhastelevat, mutta ei kai tuo estä mua tästä huvittuvani.
Juoni ennalta-arvattava alusta 144 sivulle asti, mutta toimii kuten nenä.
Vekkuleimman ja pikanteimman säväyksen antaa kirjalle seuraava. Kuten Mustat Baretit etusivulta käy ilmi, Mike McCray on salanimi ja nimen takana piileskelee väillä parikin herraa. John Prestonista kun etsiskelin netistä tietoa, löysinkin sitä ja sain kontaktin henkilöön nimeltä Dusk Preston, joka kertoi seuraavaa mielenkiintoista: "In case you're wondering about the authors of the Black Berets series, John Preston was an author of gay erotic fiction and an editor of gay nonfiction anthologies. He also wrote men's adventure novels in order to pay his bills, and he had some amusing anecdotes to tell about the publishers' anxiety to hide the fact that he and Michael McDowell were both gay. Besides the Black Berets series, John Preston also wrote for two other men's adventure series: Volumes 23-25 of the "Sons of Barrabas" series (under the pseudonym of Jack Hild) and #1-3 of the "Michael Sheriff, the Shield" series (he wrote these with Michael McDowell, under the pseudonym of Preston MacAdam). Here are some biographies of the authors: John Preston and Michael McDowell." Kaikenlaista.
Suomennos: Ei kauheen huono, tosin joukossa oli lauseita, jotka eivät oikeen mitään tolkkua tuottaneet.
Kansi: Eri kannen ovat tähän tehneet kuin ensimmäisessä painoksessa. Nätti pääkallo ristikäisten isojen pyssyjen edessä, mutta ei tuo baretti ihan mustalta näytä, vaikka kuinka alkuperäisen sarjan nimi on "Mustat Baretit". Mutta, tosiaan, nätti pääkallo.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää