Collin Wilcox: Toivoton pako (Manhattan #1 (1982))
Kirja:
Viihdeviikarit Oy sai kerrassaan loistavan idean vuonna 1982. "Aloitetaan uudestaan Manhattan-niminen kirjasarja". 60- ja 70-luvuilla julkaistu alkuperäinen oranssiselkäinen Manhattan sarja on yksi parhaimmista ja monipuolisimmista jännärisarjoista Suomessa ikinä, joten tämä uudelleen lämmityssarja noin niin kuin ideatasolla on mitä komeinta. Sääli vain, että tämä sarja alkoi tällä, uusintasuomennoksella Manhattan kirjojen numerosta 125.
Kirja vain on niin tylsä, köyhän miehen versio McBainin 87. Piiri kirjoista.
Ilmeisesti joku Viihdeviikareilla oli sitä mieltä, että tämä on älden mähee kirja, sillä tästä tuli vielä kolmaskin painos 4 vuotta myöhemmin.
Totta: Kirjan päähenkilö Frank Hastings on ymmärtäjä, joka näkee ja ymmärtää rikosten syyt ja seuraukset, mutta minulla oli kokoajan tunne, että kirjassa on ihan liikaa sanoja. Aivan kuin loputtomissa jenkki sit-comeissa, joissa puhutaan puhutaan ja puhutaan. Tai sitten vika on vain siinä, että tämä on Frank Hastingseista neljäs teos ja Wilcox alkoi olemaan väsynyt. Olisi vissiin pitäny lukaista joku aikaisempi Hastings ensin. Olin siis huono ja ajattelematon.
Mutta siitä en pääse yli: Jahkailua tämä kirja oli.
Suomennos: Tasokas suomennos Heiskasen Jukalta. Ammattimies, joka suhteessa.
Kansi: Kansi joka todella osuu ja kuvaa kirjan sisältöä, siitä tuo yksi mollura tuonne alle tuli.
Palapeliteema kuvaa, että kyseessä on arvoitus, ihan murha-arvoitus, koska palapelissä on kuollut kiltsi. Murhaa tutkii poliisi, kuten virkamerkki antaa asian ymmärtää ja mies kuvassa varmastikin on itse Frank Hastings, .38 virka-ase kädessään. Onkohan kyseessä sarjan alkuperäinen kansi?
Muita kuvia tämän kirjan kanneksi en surffailemalla löytänyt, muuta kuin yhden puun kuvan, joka lähinnä näyttää Suomessa julkaistulta kotimaiselta merkkiteokselta.

"Uusi ja entistä kovempi!" toitottaa ja yläreunassa kirjailijan sukunimi kirjoitettuna kahdella ällällä. Noloa.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää