Joseph Rosenberger: Muista minua tuonelassa (Manhattan #8 (1983))
Kirja:
Juri Nummelinin ansiokas Pulpografia kertoo, että tämä kirja on ongelmallinen meille nippelitiedon kanssa vapaa-aikaansa viettäville nysväreille. Kahdessa suomennetussa Rosenbergerin kirjassa on sama alkuperäisnimi ("Death Merchant") vaikka kyseessä on selvästikin eri kirjat. Toinen niistä on tämä ja toinen tässä samassa Manhattan sarjassa nelosena julkaistu "Kuoleman kauppias". Mutta minä, valkohehkuinen über-nero, selvitin tuon dilemman. Tuo nelos-Manhattan on todellisuudessa Satan Strike eli Death Merchant #5.
Olisi Nummelinkin tuon asian selvittänyt, kun pikkuisen olisi vaivautunut asiaa tutkimaan.
Kirjana tämä on aika tyypillinen 70-luvun anti-sankari-kirjoja tyyliin Punisher ja Mack Bolan, mutta kirjan päähenkilö Richard Camellion on vielä enemmän anti-sankari kuin nuo kaksi esimerkkiäni. Todellinen anti-anti-sankari. Harvoin tulee luettua kirjaa, jossa mafian tappajana toimiva päähenkiö ottaa ensin hengiltä omaa mafiosoa kohtaan tuhmistelevia mafiosoja ja kun paikalle tulee sivullispariskunta, ottaa Camellion heidätkin hengiltä, sillä "he voisivat tunnistaa". Tylyä.
Ei tämä hyvä ollut, kohtuullisen hyvää actionia, mutta aika ankean ja tympeän jälkimaun jätti.
Mutta jonkun/joidenkin mielestä tämä on hyvä kirja, sillä tämän jälkeen tämä kirja julkaistiin vielä kahdesti.
Suomennos: Reijo Kalvas on tasavahva suomentaja. Niin tässäkin kirjassa. Ei hassuuksia, ei omituisuuksia. Työ tehty, seuraava kirja eteen.
Mutta silti, tuo teoksen nimen suomennos? "Muista minua tuonelassa"? Miten se liittyy, niin, mihinkään?
Kansi: Mahdottoman komea kansi! Tässä on taas kaikki! On komea kroppainen nainen joka lähemmällä tarkastelulla paljastuu aika rumaksi. On vauhtia ja vaarallisia tilanteita lupaileva pyssymies, jolla elvästi on peruukki päässä. Kirjan nimi on sijoitettu hyökkäävästi kannessa olevaan tyhjään tilaan vetäen huomion kirjasarjan nimestä pois ja kirjailijan nimi ujona alareunassa, sillä sehän ei ole tähdellistä tietoa ollenkaan. Komea.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää