Gerald Verner: Murha sumussa (Valttisarja #3 (1945))
Kirja:
 Jostain syystä nämä 70 vuotta vanhojen kirjojen sidokset näyttävät pysyvän paremmin kasassa kuin vajaat 30 vuotta vanhojen kirjojen. Ennen tehtiin paremmin kun jotain tehtiin.
Gerald Verner oli aika ehtivä kaveri kirjoittajana. Aloitti uransa kirjottamalla Sexton Blakeja ja siitä siirtyi muihin 1920 ja 1930-lukujen lukemistoihin. Kunnes kierrätti jo kirjoittamansa ideat laajentamalla ne kirjoiksi ja siten ne julkaistiin kovissa kansissa. Nokkelaa. Törmäsin myös yhteen sivustoon, jossa joku on käyttänyt paljon aikaa ja vaivaa yrittäessään selvittää, kuka Gerard Verner oikein oli syntyjään, kun ilmeisesti tuo Verner ei ole miehen oikea nimi vaan salanimi, jonka muutti omakseen jossain elämän vaiheessa.
Mutta voi kun tämä hänen kirjoittamansa kirja olisi ollut yhtä mielenkiintoinen kuin hänen elämänsä oli.
Miellyttävän perienglantilaista rikoksen selvittelyä tämä oli mutta voi herranen aika tämä laahasi kuin työpäivä eteenpäin. Tylsistyttävää ja melkein kesken jätettävän tylsää laahailua. Mutta urheasti loppuun asti selvisin.
Kustantamo Vihreä Oksa jäi minulle kokonaan arvoitukseksi. Mitään en löytänyt siitä tietoja. Mutta todistettavasti se on ollut olemassa, kun kolme kirjaakin on julkaissut. Mutta jos ne kaikki olivat yhtä tylsiä kuin tämä Valttisarjan viimeiseksi jäänyt kirja, niin ei ole kovinkaan ihme, että ei enempää kirjoja tullut.
Suomennos: Tuntemattomaksi jää suomentaja taas, mutta kohtuullisen hyvin 40-luvun suomentajaksi tuo selvisi. Ei paljoa tökkivyyttä tai tahatonta komiikkaa löytynyt.
Kansi: J. Suhonenko tuossa lukee? Mutta hieno kansi tuo, minä pidän. Vilkaisulla selviää, että tapahtuma paikkana on Lontoo, kuvaan saatu mukaan sekä Big Ben, että Bobby. Minähän en mitään hiusmuodista ymmärrä, mutta eikö tuollaisia tukkia näe nykyäänkin, mikä tuolla naisella on?

Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää