Rokokoo-sohvan verhoilun työvaiheita

Huonekalujen perinteinen verhoilu kierrejoustimilla vaatii verhoilijalta hyvää ammattitaitoa ja kokemusta. On tiedettävä joustinjärjestelmän merkitys tuotteen laatuun, sekä joustinten sidonnan ammattitaidolliset vaatimukset. On tunnettava kaikki tyylit ja valmistustavat, sekä eri aikakausien valmistusmenetelmät.

Runko korjataan ja tarvittavat pohjatyöt tehdään pintakäsittelyä varten. Aloitetaan satulavyöpohjan mitoitus, kiinnitys sekä joustinten valinta ja mitoitetaan joustinten korkeus. Koko jousitus ei välttämättä tule samankorkuisilla joustimilla.
Joustimet kiinnitetään satulavyöpohjaan. Joustinten täytyy olla oikean korkuiset ja satulavyöpohjaan kiinnittäessä määrätyssä asennossa joustinten sidonnan onnistumisen kannalta. Joustimet täytyy kiinnittää satulavyöpohjaan mahdollisimman hyvin.
Joustimet sidotaan oikeaan korkeuteen ja asentoon.
Kun asento-ja tukilangat on sidottu, sidotaan pituus-ja poikkisuuntaiset välitukilangat.
Joustinkangas kiinnitetään joustinjärjestelmän päälle.
Seuraavaksi tehdään läpiveto- ja reunatukiompeleet.
Läpiveto- ja reunatukiompeleet tehdään rungon muodon mukaiseksi.

Ennen päällystys vaiheen aloittamista sohvan rungon näkyvät puuosat pintakäsitellään.

Sohvan vyöpohja altapäin.
Sohva valmiina käyttökohteessa.
Verhoiltu huonekalu on ilo silmälle. Vanhojen huonekalujen verhoilu on myös ympäristöystävällistä toimintaa. Verhoilu pidentää huomattavasti huonekalun käyttöikää, sillä huonekalun voi verhoilla aina uudelleen.