etusivu | tapahtumat | kirja | toiminta-ajatus | yhteystiedot | yhteistyökumppanit | 2004 kortit

 

"Täällä on satoja valoja
jotkut aterioivat nurmikolla
kukaan ei haistattele ketään.
On 24 astetta lämmintä
– keskellä Helsinkiä.
Tämä on ihmeellistä."
P.N. 29.8.2002

 

 

"Kun sukeltaa ensin oikein syvälle,
niin että vatsa hipoo pohjahiekkaa
ja nousee sitten loivasti kohti
pintaa,
kädet edellä
hiuksien kullanhohtoiset
merikäärmeet
kasvojen ympärillä,
on valo kaikkein kauneinta."
Aino

Sytytä kynttilä – valossa on taikaa

Sytytä kynttilä ry sai alkunsa yhden ihmisen unesta ja muutaman muun unelmasta. Yhdistys järjestää tapahtumia, jotka ovat vaihtoehto kiireelle, suorituspaineille ja syrjäytymiselle. Haluamme tarjota ihmisille myös mahdollisuuden pysähtymiseen, kauneuden kokemiseen ja toistensa kohtaamiseen.

Olemme kaksi kertaa järjestäneet vuorovaikutteisen kynttilätapahtuman Helsingin Vanhassa kirkkopuistossa elokuussa Taiteiden yönä. Vuonna 2004 yhdistys osallistui myös Valon Voimat -kaupunkitapahtumaan marras- joulukuun vaihteessa.

Hiihtoloman jälkeen luistelemaan!

Seuraava tempaus oli lauantaina vuoden 2005 helmikuussa kun järjestimme kynttilä- ja luistelutapahtuman Johanneksen kirkon kentällä. Luistelimme kynttilöiden valossa, musiikin ja runojen siivittämänä ja ihmiset kirjoittivat kortteja viestiksi muille luistelijoille.

Asunnottomien yö maanantaina 17.10.2005

Seuraavan kerran yhdistys osallistuu Asunnottomien yön tapahtumaan Helsingissä Hakaniemen torilla 17. lokakuuta. Telttatapahtuma alkaa kello 18 ja kello 19 sytytetään torille puna-oranssi liekki kertomaan asunnottomien ihmisten asiasta. Tapahtumassa jaetaan myös kynttilöitä ja tietoa asunnottomuudesta Suomessa.

Taiteiden yön 2004 kortit luettavissa

Sytytä kynttilä ry rakensi myös Taiteiden yönä 26. elokuuta 2004 Helsingin Vanhaan kirkkopuistoon tunnelmallisen elävän valon keitaan ja kynttiläpuutarhan.
Osallistujat saivat jälleen myös kirjoittaa korteille kynttilän sytyttämisen herättämiä ajatuksia. Yhdistyksen jäsenet ovat puhtaaksikirjoittaneet vuoden 2004 korttien tekstejä ja osa niistä löytyy yhdistyksen kotisivuilta.

Kirja ikuisista teemoista

Yhdistys myy myös kirjaa, johon on koottu yli 300 ajatusta vuonna 2002 kirjoitetuista korteista. Kirjan voi ostaa postiennakolla lähettämällä tilauksen osoitteeseen info@sytytakynttila.fi tai jos haluat välttää postimaksun, soita Kirsille tai Tuulalle, niin voimme kenties sopia muusta järjestelystä.

Kirja maksaa nyt 10 euroa ja siitä 10 prosenttia lahjoitetaan Suomen UNICEFIN kautta Sudanin kriisin lapsille.

Tekstit kertovat valon merkityksestä sekä ihmisten iloista, toiveista, huolista, suruista ja unelmista. Korttien ajatukset, tunnustukset ja runot ovat aikalaistodistus nyky-Suomesta. Ne kertovat maailmasta, jossa kiire ja materialismi lisääntyvät, mutta jossa on myös paljon rakkautta ja välittämistä.

Tekstien lisäksi kirjassa on 60 valokuvaa vuoden 2002 Sytytä kynttilä – valossa on taikaa -tapahtumasta.

 

takaisin alkuun