Lisää kuvia
Kuvagalleriassa

LEHDISTÖTIEDOTE 2008

Lehdistötiedotteita julkaistaan tammikuussa 2008, sitä mukaa kun uutta tiedotettavaa ilmaantuu.

Klikkaa tästä: lehdistötiedotepyyntö

Messujen jälkeen on saatavilla painokelpoista kuvamateriaalia.

Klikkaa tästä: kuvapyyntö Kerro toivotut aiheet ja käyttötarkoitus.
Vuoden 2007 pressikuvia saat ladattua käyttöösi tästä.

 

 
Tiedote 21.1.2008
Suuri pieni timantti

Onko kahden karaatin timantti jo liian suuri vihkisormukseen? Kun briljantin leveys ylittää 8 mm, sitä ei voi enää upottaa suoraan sormuksen runkoon. Tämän kokoluokan jalokivi vaatii pidikkeeksi kastikan, jossa sen loisto pääsee esille. Tampereen Häämessuilla Kultasepänliike Suokon osastolla on nähtävänä 36 000 euroa maksava huippujalokivi. Kultaseppä Iiro Suokko lupaa messuvieraille henkilökohtaisen opastuksen timanttien saloihin. Leikkimielisenä ohjelmana Suokko järjestää piirustuskilpailun kauneimmasta sormussuunnitelmasta esillä olevalle timantille. Jokainen piirros osallistuu samalla timanttiarvontaan, jonka palkintona on 1 000 euron arvoinen lahjakortti vihkisormuksen ostajalle timanttisormusta varten

Amerikkalainen AGS LAB (American Gemological Society Laboratoriers) on teknologiajohtaja timanttialalla ja sen timanttitodistuksia pidetään kaikkein halutuimpina hyvähiontaisille timanteille. Sen 11-portainen laatuluokitusjärjestelmä ottaa huomioon pienimmätkin laatuvirheet ja vain hyvin harva timantti saa korkeimman arvosanan. Häämessuilla esillä oleva kivi on saanut arvosanakseen harvinaisimman ja parhaan AGS IDEAL. Suokon edustama Hearts & Arrows Diamond on erikoistunut vain näihin kaikkein parhaisiin luonnon ja hiontataidon ihmeisiin.

Hionta tekee timantista säihkyvän ja saa värittömän timantin hehkumaan sateenkaaren väreissä. Nyt esillä oleva timantti painaa 2,16 karaattia ja leveys on kapeimmillaan 8,3 mm. Timantti on vaikuttavan näköinen. Jo pelkkä koko on suuri, mutta syvempi vaikutus tulee sen loistosta johon vain hyvin hiottu timantti pystyy. Omassa lajissaan tämä nyt nähtävänä oleva timantti on varmasti Suomen isoin.

Iiro Suokko
Kultasepänliike Suokko
iiro(at)suokko.com
0500 226161Tiedote 28.1.2008
Villiviltti vihkihuovaksi, työnäytökset Häämessuilla

Villiviltti on uusiohuopa, johon liitetään erilaisia aineksia koirankarvoista silkkiin. Louhi Surakka-Malmbergin vihkihuovat ja muut huopateokset on tehty tällä tekniikalla. Tekniikka sinänsä soveltuu kuitenkin erinomaisesti harrastelijamaisempaan huovuttamiseen. Moni morsian haaveileekin tekevänsä vihkihuovan itse. Villiviltti puolustaa oikein hyvin paikkaansa tällaisessa muistorikkaassa, tekijälleen harvinaisessa käsityössä, siihenhän pystyy liittämään vaikka ne pipot, jotka olivat päässä parin ensitapaamisessa. Tai vihkihuovan voisi tehdä porukalla polttariaskareena.

Työnäytökset molempina päivinä:
Osasto 38, VILTTITARHA klo 11.
Villiviltin teko kotona. – tarvikkeet, tilat, apukeinot, tekniikka.

Louhi Surakka-Malmberg 0440 550 787Tiedote 28.1.2008
Korut täydentävät morsiamen asukokonaisuuden

Klassinen vai moderni morsian? Boheemi, romanttinen vai elegantti morsian? Häämuodin runsauden keskellä morsiamen korut ovat olennainen osa tarkkaan harkittua hääasukokonaisuutta. Korut ovat myös mainio tapa lisätä väriä asuun vaikkapa hääkukkien väriskaalaa toistaen.

Koruntekijä Anna Maria Pajarinen Kokopelli Designista toteaa, että vaihtoehtoja tavanomaiselle tasariviselle helminauhalle on olemassa runsaasti. Makeanveden- ja lasihelmiä, Swarovskin kristalleja, kuukiviä, kultaa, hopeaa ja shifonkia - kotimaisena käsityönä valmistetut Kokopelli Design kaula-, ranne- ja korvakorut saavat morsiamen säteilemään. "Ajatus siitä, että hääpäivänä morsiamen yllä olevat korut kilpailevat huomiosta on auttamattomasti vanhanaikainen. Nimensä mukaisesti korut koristavat ja morsian juhlapäivän tähtenä ansaitsee täydelliset korut täydelliseen asuun", sanoo Pajarinen.

Morsiamen korujen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota puvun mallin ja tyylin lisäksi puvun väriin sekä kaula-aukon muotoon. Kultainen keskitie on koristautumisessakin parasta. "Mikäli puvun yläosa on erittäin koristeellinen tai puvun pääntie kiertää niskaa, näyttävät ja roikkuvat korvakorut samaan sarjaan kuuluvan rannekorun kanssa ovat kaunis kokonaisuus korujen osalta", Pajarinen kertoo. Hääpäivän onnistuneet koruvalinnat tuottavat iloa myös myöhemmin, persoonallisten korujen käyttökerrat jäävät tuskin tuohon yhteen unohtumattomaan päivään.

Anna Maria Pajarinen
Kokopelli Design
info(at)kokopelli.fi
www.kokopelli.fiTiedote 28.1.2008
Uusi yritys Tampereella luo juhlatunnelmaa.

Pirteä Paketti – lautasliinat & lahjat on aloittanut toimintansa Näsilinnankadulle entisen Arvin Kaupan tiloissa. Pirteä Paketti on paitsi lahjaliike, myös kumppani juhlia suunnitteleville. Liikkeestä löytyvät kauniit käyttölahjat mm. häihin, merkkipäiviin, kastejuhliin tai tuliaisiksi. Myös käsinpainetut lautasliinat kuuluvat valikoimiin, valmiin malliston lisäksi niitä valmistetaan tilauksesta mm. hääparin nimillä & päiväyksellä tai muulla halutulla tekstillä tai kuvalla.

Kun suunnittelee juhlia, kannattaa piipahtaa Pirteään Pakettiin hyvissä ajoin: kahvi- ja ruokaliinat voidaan painaa asiakkaan haluamalla tekstillä, juhlien väreihin sopivaan liinaan. Myös kotimaiset kynttilät ja värilliset parafiinituikut voidaan soinnuttaa juhlan teemaväriin.

Pirteässä Paketissa arvostetaan henkilökohtaisuutta ja yksilöllisyyttä. Esimerkiksi käsinkaiverrettu kristallilasi on oivallinen lahjavinkki mutta myös ihana yksilöllinen morsiusmalja. Lasiin saa tilauksesta vaikkapa hääparin nimikirjaimista heitä varten suunnitellun monogrammin.

Hääpari löytää liikkeestä myös kakunkoristeet, häämakeiset ja kiitoslahjat kaasoille ja betsmaneille. Myös hääkoristeita on vuokrattavana.

Häiden lisäksi myös mm. kaste, rippi- ja yritysjuhliin löydät koristeet & lahjat Pirteästä Paketista. Lahjavalikoimaan kuuluvat mm. Maria Drockilan kynttiläpajan kynttilät, Kuitukuun tyynyliinat, Artelinea Olanin saunatekstiilit sekä kysytyt värilliset parafiinituikut jotka nesteytyvät palaessaan. Liinojen ja lasien lisäksi muita personoitavia tuotteita ovat mm. lastenvaunujen rekisterikilvet lapsen nimellä.

Tervetuloa juhlatunnelmiin!

Katri Färm
Pirteä Paketti
050 309 8076Tiedote 21.1.2008
Morsian nauttii päivästään, ilman että kenkä puristaa
 
Hääpäivänä ei epämukavien kenkien ole lupa hillitä morsiamen juhlintaa. Väkinäisen hymyn välttämiseksi kannattaa valita kengät jalan mukaan. Jos kengät tuntuvat epämukavilta jo kaupassa, kannattaa ne myös jättää sinne. Morsiamen kengissä ei ole pakko olla korkeaa korkoa, myös juhlavilla ballerinoilla voi astella vihillä. Toisaalta moni morsian kokee olonsa juhlavaksi, kun saa jalkaansa mukavat korkeat korot.
 
”Kenkiin kannattaa varata hieman tilaa, sillä monesti jalat turpoavat pitkään seistessä ja kesäkuumalla ei puvun alla ole juurikaan ilmanvaihtoa. Lämpö tekee myös helposti tepposet. Tästä syystä suosittelen asiakkailleni yleensä malleja joissa on avoimet sivut tai avoin kanta.” Sanoo Hanna Koskinen Rainbow Club Finlandilta ja kehuu myös monien suosimia silikonityynyjä ”Askelta pehmentävät silikonityynyt ovat loistokeksintö. Ne pitävät jalan paikallaan kengässä, pehmentävät askelta ja lisäksi ne voi ottaa pois jos jalka turpoaa ja tarvitaan lisää tilaa.”
 
Rainbow Club on hääkenkien markkinajohtaja Suomessa. ”Suosikkejani ovat viimeisimmän muodin mukaisimmat vedoksin somistetut korkeakorkoiset kengät, mutta eniten myymme järkevällä korolla olevia pehmustettua malleja. Ne ovat kaikkein ylellisimmän tuntuiset jalassa.” Koskinen kehuu. Malliston silkki- ja satiinikengät ovat sävytettävissä, joten kengät sopivat myös muille juhlijoille. ”Suosituin sävymme on musta ja se yleensä valitaan jo käytettyihin kenkiin. Näin morsian saa kengilleen uuden elämän häiden jälkeen. Toiseksi suosituimman sävyn paikasta kilpailevat kullan ja punaisen sävyt” Koskinen kertoo.

Hanna Koskinen
Rainbow Club Finland
hanna.koskinen(at)muotigalleria.com


Tiedote 19.10.2007
Iloista juhlameininkiä entistäkin suuremmissa puitteissa!

Vuoden 2008 Tampereen Häämessut esittelevät tylliä, satiinia, koruja ja muita ihania häähassutuksia laajemmissa puitteissa kuin koskaan aiemmin. Näyttelykäyttöön on otettu tiloja Tampere-talon kahdesta kerroksesta. Messukäytössä on yli 2.500 m2.

Näytteilleasettajakaarti on varmasti kaiken kattava ja kaikki mukanaolijat liittyvät kiinteästi juhlajärjestelyissä tarvittaviin asioihin. Tampereen Häämessut saa vuosittain kävijöiltä kiitosta pysymisestä tiukasti tässä linjassa.

Näytteilleasettajien kokonaismäärän odotetaan nousevan 120 paikkeille.

(Voimassaoleva näytteilleasettajaluettelo on nähtävissä näillä sivuilla.)

Iki-ihanat morsiuspuvut

Tampereen Häämessuilla esiteltävien morsiuspukujen ja asusteiden määrä on valtava. Monella pukuliikkeellä on mukana runsaasti myyntikappaleita ja rauhallinen sovitusmahdollisuuskin on järjestetty.

Muotinäytökset järjestetään auditoriotyyppisessä Studio-tilassa. Pehmustetuilla penkeillä on mukava viipyä katsomassa useampikin näytös yhteen menoon. Jenni Aholan rautaisella ammattitaidolla luotsaamia muotinäytöksiä nähdään tasatunnein klo 11.00 alkaen. Näytöksiä järjestetään kolmella eri teemalla. Kauneimpien morsiuspukujen lisäksi tutustutaan häävieraan juhlamuotiin ja ihanimpiin alusasuhepeniin.

Toisen kerroksen Puistolämpiön kiireettömään ilmapiiriin rakennetaan edellisvuosien tapaan elämyksellinen Morsiuspukumaailma. Noin sata erityylistä morsiuspukua on puettuna mallinukkien päälle. Miesten puvuista ja erilaisista asukokonaisuuksista on myös mittava esittely. Pukuihin pääsee tutustumaan lähietäisyydeltä, niitä saa koskea ja valokuvata.

Alkuvaikutelma tulevasta häämuodista vihjaa kesämorsiamen olevan romanttinen, ruusuinen ja pehmeän naisellinen. Onneksi valikoimien yltäkylläisyys on tullut jäädäkseen. Jokaiselle löytyy varmasti oman tyylin mukaista. Häämuodissa heittelyt ja muutokset eivät koskaan ole niin vahvoja kuin muussa muodissa. Tulevat trendit paljastuvat viimeistään Suurissa Häämuotinäytöksissä.

Timanttien säihkettä

Kullankimallus kuuluu hääjuhlaan. Sormukset ovat elämänmittainen hankinta. Vaihtoehtoja kannattaa harkita huolellisesti ja monesta vinkkelistä. Eroja löytyy paitsi malleista ja materiaaleista, myös tekotavoista ja jopa kestävyydestä.

Tampereen Häämessuilla on mukana arvostetuimmat kultasepänliikkeet ja huippumerkit. Erilaisten sormusten ja huomenlahjakorujen valinnanvaraa on pyörryttävän paljon. Tilaisuutta ei kannata jättää käyttämättä, nyt kannattaa kysyä asiantuntijoilta kaikki, mikä korujen hankinnassa, laadussa ja hinnoissa askarruttaa. Tällainen kultaseppäjoukko ei saman katon alle useasti kokoonnu.

Uusia tuulia hääkuvauksissa

Uusia upeita ideoita nähdään hääkuvauksessa, kuvien käsittelyssä ja valmiiden kuvien esillepanossa. Hääkuvien muokkaus on ollut tavallista jo muutamien vuosien ajan. Hääpari voidaan ympätä ihan erilaiseen miljööseen, kuin missä kuva on alun perin otettu. Taustana käytetään kuuluisia maisemia tai täysin keksittyjä satumaailmoja. Kuvat laitetaan myös esille niiden vaatimalla tavalla. Niistä on tulossa todellisia olohuoneiden sisustuselementtejä isokokoisina, kankaalle painettuina ja puukehikkoon pingotettuina, tai näyttävinä tulostekuvina.

Oikeantyyliset puitteet

Juhlapaikka on vihkikirkon ohessa ensimmäinen varattava asia, kun kesähäitä suunnittelee. Puhelimeen on tartuttava jo puoltatoista vuotta etukäteen, jos mielii jotain tiettyä päivää ja paikkaa. Juhlapaikkoihin tutustuminen on Häämessuilla helppoa. Paikalla on tarjontaa kartanoista, maaseutupaikkoihin ja ravintoloihin, noin 150 km säteellä Tampereelta. Tutustumalla samalla kertaa moneen vaihtoehtoon, voi jo tehdä ensimmäiset ratkaisut ja alkuneuvottelujen jälkeen voikin sitten lähteä katsastamaan tiloja paikanpäälle.

Tampere-talon kaunis Talvipuutarha on Häämessujen käytössä nyt ensimmäistä kertaa. Sinne tulee esille Katettujen Juhlapöytien näyttely. Näyttelyn tarkoitus on toimia ideoiden antajana ja silmänruokana. Juhlapöydän koristelulla ja esillepanolla on valtava merkitys juhlatunnelman luomisessa. Näyttelyä ovat toteuttamassa eri tahot askartelutarvikeliikkeistä catering-palveluihin.

Pienet tunnelmanluojat

Hääjärjestelyjen hauskin osa taitaa monen mielestä olla koristeiden, korttien ja muun pienen rekvisiitan tekeminen. Pienet asiat ovat tärkeitä, niistä syntyy monta hymyä, monta liikutusta ja juuri näiden tiettyjen juhlien tunnelma. Askartelutarvikeliikkeet tarjoavat auliisti uusia ideoita. Vaihtoehtoja on loppumattomasti, vaikka usein tuntuu, että muoti-ilmiöt näitäkin asioita vahvasti ohjaavat.

Ihanan ”krumeluureja” pieniä tunnelmantuojia ei myöskään pidä unohtaa. Nimikoituja shampanjalaseja, saippuakuplapuhaltimia, silkkisiä makeispussukoita, juhlakynttilöitä…

Häävieraan apu

Häälahjan hankinta aiheuttaa hikoilua, ellei tarkalleen tiedä tulevan parin toiveista. Häälahjalista, joka on avattu johonkin liikkeeseen, on ollut suosiossa jo vuosien ajan. Jos se tuntuu liian tyrkyttävältä, voi listan hoitamisen antaa ”uskotulle henkilölle”. Näppärimmin listan pitää hallussaan se, jolle juhlavieraat ilmoittavat tulostaan. Vinkin kysyminen ja antaminen toimii henkilöltä henkilölle leppoisan tuttavallisesti.

Toivottujen häälahjojen kärkisijalla ovat laatuastiat, sellaiset, mitä ei nuoreen kotiin itse hankita. Hopeiset ottimet ja aterimet ovat arvonmukaisia seuralaisia kauniille astioille. Arvokkaita, aikaa kestäviä ovat myös taidetekstiilit. Esimerkkinä vihkiryijy, joka ensin alttarilla palveltuaan päätyy kodin seinään ja ehkä myöhemmin perintönä jälkipolville.

Jos virta loppuu…

Hääjärjestelijät ovat uusi, viime vuosina esiinnoussut ammattiryhmä. Heitä varmasti tarvitaan tässä hektisessä elämänmenossa. Toisilla juhlien järjestäminen saattaa olla koko suvun projekti. Toisilla ei ole ketään auttamaan tai asialla ei haluta vaivata muita. Kun oma aika ja ymmärrys eivät riitä, voi apuun kutsua hääjärjestelijän. Hän hoitaa vain jonkun osa-alueen tai koko systeemin ”avaimet käteen” periaatteella. Ammattilaisen kontakteista ja kokemuksista voi hyötyä matkan aikana rahallisesti, mutta myös muutama virhekin saattaa jäädä tekemättä.

Näytteilleasettajat toivovat kävijöiden tulevan messuilla reippaasti kyselemään. Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassakaan. Häät on juhla, jota moni on järjestämässä elämässään ensimmäistä kertaa. Näytteilleasettajat ovat ”saattaneet avioliiton satamaan” jo useammankin pariskunnan, joten ammattiosaamista varmasti löytyy.

Etusivulle      |      WWW-toteutus: HuviOpas Tampere      |      Palaute messujärjestäjälle      |      Takaisin      |      Ylös