Alkuun
Ajaton Viisaus
 
Tekstejä
Ihmiskunnan
Opettajia
Alice A. Bailey
Kommentteja
Aja D.K:n teksteihin
H.B. Blavatsky
Pekka Ervast
  -merkityt
tulossa

Ajaton Viisaus

Ajaton Viisaus on kuten suuri ”Valon Valtameri”, joka on aina ollut olemassa tässä ja kaikissa universumeissa. Jokaisella galaksilla, jokaisella tähtikuviolla, jokaisella tähdellä ja jokaisella planeetalla on oma versionsa Totuuden – Ikuisen Viisauden tulkinnasta. Meidän planeetallamme, Ajatonta Viisautta ylläpidetään Planeettalogoksen, Maaplaneetan Luojan ja sen Ruumiillistuman tietoisuudessa.

Planeettamme Henkinen Hierarkia välitti Ajattoman Viisauden ihmiskunnalle, kun He aikoinaan alkoivat ohjata alkuasteellaan olevaa ihmisrotua noin kahdeksantoista miljoonaa vuotta sitten. Lopulta ihmiskunta hylkäsi Viisauden valiten tietämättömyyden, mutta jälleen kerran Ajaton Viisaus nousee ihmiskunnan tietoisuuteen ja tällä kertaa se tulee jäämään pysyväksi. Tätä prosessia kutsutaan Mysteereiden Esiintuloksi.

Ajaton Viisaus pitää sisällään synteettisen ymmärryksen inhimillisen tiedon kaikista osa-alueista, kaiken taiteista ja tieteistä ja viisauden ymmärtää ihmiskunnan luontoa ja tarkoitusta, sekä sen elämää Maan päällä. Tämän Viisauden Tradition opiskeleminen karkottaa ihmiskunnasta tietämättömyydestä johtuvan pimeyden ja valmistaa tietä ihmisrodun valaistumiselle.

Ajaton Viisaus ilmentyy monissa eri muodoissaan ja eri paikoissa läpi ihmiskunnan historian. Ei ole väliä, mikä on kulloinenkin ilmentymisen muoto, sen periaatteet ovat aina samat:

1. Jumalan Ykseys, Yksi Olento;
2. Laki Periodisuudesta, Uudelleeninkarnoitumisesta tai ” Syklisestä Paluusta, jonka myötä kaikki olennot kehittyvät ja heidän potentiaaliset kykynsä tulevat esiin”.
3. Kaikkien olentojen ja sielujen veljeys Ylisielun ykseydessä.

Jos Ajatonta Viisautta ymmärretään oikein ja sitä sovelletaan käytäntöön, pitää se itsessään yllä ihmisrodun (nyt niin harhaan kulkeneen) pelastumisen salaisuuden. On elintärkeää, että tämän Viisauden perusperiaatteet saavuttavat älykkäät hyväntahdon miehet ja naiset, niin että yleinen mielipide voisi valaistua ja ihmisrotu voisi jalostua viisaasti, terveesti ja kauniisti Polullaan eteenpäin.

Pohjolan Valo seisoo Ajattoman Viisauden puolesta - siten kuin planeetan Henkinen Hierarkia on sen esiintuonut – ja tarjoaa monia mahdollisuuksia opiskella ja etsiä kätkettyä Viisautta, joka johtaa kohti korkeampia maailmoja.