Alkuun
Kalevala
Esoteerinen
Kalevala
Symboliikka
Kalevalainen
tietoisuus
Muuta
  -merkityt
tulossa

Kalevala

Eräs Suomen suurista lahjoista ihmiskunnalle on Kalevala – Muinaisen Suomalaisen Eeppisen Tradition runot ja laulut, jotka kätkevät itseensä suomalaisen okkultisen tulkinnan maailman henkisyydestä ja Polun vaiheista.

Kalevala on paljon enemmän, kuin mytologia; se on vertauskuvallinen sankaritaru, joka kätkee ja paljastaa Henkisen Vihkimyksen Mysteerit niille, jotka sitä ymmärtävät.

Kristus puhui vertauksin aikansa oppimattomille ihmisille. Nämä vertaukset paljastivat syviä totuuksia heille, jotka pystyivät ne ’näkemään ja kuulemaan’. Ymmärtämättömälle ne olivat vain tarinoita.

Kalevalan kertomukset ovat samanlaisia. Toisille ne ovat pelkästään ikävystyttäviä tai käsittämättömiä seikkailuja. Toisille – paljon syvällisempiä viestiltään – ne kertovat jokaisen sielun tarinan, sen suorittaessa Suurinta Seikkailuaan kaikista – henkisen mestaruuden saavuttamista vihkimysten kautta.

Maailman uskonnollisten ja filosofisten traditioiden oppilaat tunnistavat Kalevalan kolmen johtavan hahmon tai keskushenkilön – Väinämöisen, Lemminkäisen ja Ilmarisen arkkityyppiset merkitykset. Kristinuskon Kolminaisuus ja (esim. Hindujen Triumurti) ovat selkeästi edustettuna näissä kolmessa hahmossa, jotka ilmentävät jokaisessa miehessä ja naisessa olevaa kolmea suurta jumaluuden aspektia.

Uskomme, että syvällisesti Kalevalaa ja sen magiikkaa tutkimalla Mysteerien oppilas voi vahvistaa henkisyyttään ja voi siten päästä viivytyksittä vihkimysprosessin sydämeen.