haarukka.gif (2157 bytes)
haarukka.gif (2157 bytes)
haarukka.gif (2157 bytes)
haarukka.gif (2157 bytes)
haarukka.gif (2157 bytes)
haarukka.gif (2157 bytes)
haarukka.gif (2157 bytes)
haarukka.gif (2157 bytes)
haarukka.gif (2157 bytes)
ylatxt.gif (20362 bytes)

Etusivu


Reseptit

    Alkuruoat

haarukka2.gif (484 bytes) Etanat
haarukka2.gif (484 bytes) Graavisilakat
haarukka2.gif (484 bytes) Katkarapukeitto
haarukka2.gif (484 bytes) Lasimestarin kirjolohi
haarukka2.gif (484 bytes) Mätitäytteiset avokadot
haarukka2.gif (484 bytes) Poroa ja melonia
haarukka2.gif (484 bytes) Riimihärkä
haarukka2.gif (484 bytes) Torvisienikeitto

    Salaatit
    Pääruoat
    Lisukkeet &
        naposteltavat
    Jälkiruoat
    Juomat

Ruokalinkit



 

                                    


ETANAT BURGUNDILAISEEN TAPAAN

Maukas ja helppo alkuruoka. Kannattaa käyttää tölkkietanoita, elävien kanssa joutuu pitkälliseen show’hun.

neljälle

1 tlk etanoita (24 kpl)
(24 kpl tyhjiä etanankuoria)
200 g voita
3 valkosipulin kynttä
1 salottisipuli
2 tl sitruunamehua
½ dl persiljasilppua
suolaa
valkopippuria
raastettua muskottia

Valuta etanat hyvin. Voit ensin huuhtoa ne kylmässä vedessä.

Sekoita täyte muista tarveaineista ja mausta se hyvin (mutta älä liikaa!).

Jos sinulla on etanankuoria, pane kuhunkin hiukan täytettä. Työnnä etana sisään ja levitä vielä kuoren suulle täytettä kuin kanneksi. Aseta kuoret karkean suolan päälle uunivuokaan tai etanalautasten kuoppiin. Jos sinulla ei ole kuoria, laita etanat suoraan etanalautaselle ja täytettä päälle.

Kuumenna ja gratinoi 250 asteisessa uunissa n. 10 min. tai kunnes voi on sulanut ja alkaa kiehua.

Tarjoa välittömästi. Lisänä ehdottomasti patonkia, jota voi kastaa herkulliseen yrttivoihin.