Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa
TKK1201707291447

 

 

Rakkauden kronikka

 

 

Tavallisena lauantaina tavallinen mies lämmittää rantasaunaa. Tavallinen vaimo astuu alas rantapolkua saunavihta kädessä paljain jaloin uudessa jakkupuvussa.

 

 

Hieno edustuskokous kotona, mies nostaa maljan vierailleen kehuu yhteisiä saavutuksia. Vaimo kurkistaa kylpyhuoneen ovesta pelkkä pyyhe ympärillään.

 

 

Taulu on luonnosvaiheessa, vaimo on mallina yllään musta t-paita ja tummansiniset farkut, mitään muuta mahdollisuutta ei silloin ole, ei taiteenkaan vuoksi.

 

 

Tavallinen mies kapakassa, vaimonsa saapuu sinne unisena, hän se on. Kuin vieraan naisen iskisi ja lähtee hänen mukaansa, lämpimästi kuluvat muutamat yhteiset   vuodet.

 

 

Aikakone nykyajan levylautasella, jota ei ehkä enää pitänyt ollakaan. Vanhuutta ja lihavuutta ei voi taikoa pois — niin ihmeellistä ei elämän olla sois.

 

 

Kuin sadusta Ankkalinnan astuvat todellisuuteen Aku Ankka ja Ines Anka vaatimassa sellaista, mikä on tavallisille ihmisille jopa liiankin arkista, siis tavallista arkea, jossa olla vois vain tavallinen mies ja tavallinen vaimonsa.

 

 

Mielensopukoissa hakee uomaa kyynelvirta, hetken rauhaa olla yksin ja vain miettiä menneitä rakkauksia, oikeita tunteita, syvää ystävyyttä, jota tuo vain, yhteinen pitkä elon tie.

 

 

Siis vaikka mieli olisi tavata, erota vain voi, koska ei ole sellaista rakkautta, joka olisi sitä tavallista. Ensin pitää tavata ja tutustua.

 

 

Verkkosivusto Tyhjä paperi

Julkaisun ajatus ja filosofia

Ajankohtaista

Julkaisijatiedot

Energia-asiaa

Runosivu

Nostalgiaa

Valokuvakollaasi

Ruokareseptit

Polkujen kirjaus

Pieniä kulkuohjeita

Copyright © Tarja Kaltiomaa