Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa
TKK1201302201538

 


 

 

Kalakeitto

 

1½ litraa vettä

6 perunaa (isohkoa)

6 porkkanaa

1 sipuli

300—400 g kirjolohta tai lohta

2 kala- tai kasvisliemikuutiota

2 dl ruokakermaa

muutama maustepippuri, kokonainen

2 tl tilliä tai tuoretta tilliä ½ nippua

 

Perunat ja porkkanat kuoritaan ja paloitellaan ja laitetaan kiehuvaan veteen suureen kattilaan kiehumaan. Kuoritaan ja paloitellaan sipuli ja lisätään kattilaan. Liemikuutiot lisätään kattilaan, kuten myös pippurit. Kun perunat ovat lähes kypsiä, lisätään kuutioiksi paloiteltu kala sekä ruokakerma keittoon. Viimeisenä lisätään tilli. Kun kala on kypsää, lientä maistetaan ja mausteet tarkistetaan.

 

Keittoaika on noin 30—40 minuuttia.

 

Kalakeiton lisukkeena voi tarjota ruisleipää.

 

Jälkiruuaksi sopii vaniljajäätelö suklaavanukkaan kera.

 

 

 

 

Verkkosivusto Tyhjä paperi

Julkaisun ajatus ja filosofia

Ajankohtaista

Julkaisijatiedot

Energia-asiaa

Runosivu

Nostalgiaa

Valokuvakollaasi

Ruokareseptit

Polkujen kirjaus

Pieniä kulkuohjeita

Copyright © Tarja Kaltiomaa