Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa
TKK1201406211536


 

 

Kesäperunat ja höystö

 

Yhdelle tai kahdelle ruokailijalle

 

4—6 perunaa ruokailijaa kohden

vihanneksia

kesäsipulia

1—2 ruokalusikkaa voimariinia tai voita

1 tl suolaa

 

Perunat puhdistetaan juuresharjalla ja lisätään kiehuvaan veteen pienehköön kattilaan. Kun perunat on kypsiä, keitin vesi kaadetaan kannen avulla pois.

 

Kattilaan perunoiden joukkoon lisätään höystön ainekset ja annetaan hautua kattilassa, kunnes vihannekset ovat kypsyneet.

 

Nautitaan sellaisenaan tai esimerkiksi grillatun makkaran kera.

 

Ruokajuomaksi esimerkiksi vesi, kivennäisvesi, maito tai ykkösolut (pilsneri).

 

 

 

 

 

Verkkosivusto Tyhjä paperi

Julkaisun ajatus ja filosofia

Ajankohtaista

Julkaisijatiedot

Energia-asiaa

Runosivu

Nostalgiaa

Valokuvakollaasi

Ruokareseptit

Polkujen kirjaus

Pieniä kulkuohjeita

Copyright © Tarja Kaltiomaa