Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa
TKK1201406242053


 

 

Lihapullat

 

Ainekset:

300-400 g naudanjauhelihaa

2 kananmunaa

1 dl korppujauhoja

1 kuutio liha– tai kasvislientä

1 dl sipulisilppua

3 dl kuumaa vettä

1 tl suolaa

pippurisekoitetta pippurimyllystä maun mukaan

2—3 rkl ruokaöljyä paistamiseen (tai voita)

 

Valmistaminen:

Lisää kulhoon korppujauhot ja sekoita siihen valmista kasvisliemi. Lisää jauheliha sekä kananmunat, sipuli ja muut mausteet. Sekoita taikina tasaiseksi.

 

Pyöritä (kertakäyttöhansikkailla) lihapullia kuumennetulle paistinpannulle. Paista käännellen lihapullia joka puolelta niin, että ne paistuvat kauniin ruskeiksi ja annan niiden kypsyä muutaman minuutin  ajan. Jos kyseessä on  muu kuin ihan tuore naudanjauheliha, pidennä paistoaikaa tarpeen mukaan.

 

Lihapullien lisukkeena voi käyttää mm. makaronia, perunoita, perunasosetta, vihanneksia jne.

 

Lihapullat nautitaan yleensä pääruokana, mutta jos niitä jää tähteeksi, niitä voi käyttää eväsvoileipien täytteenä.

 

 

Verkkosivusto Tyhjä paperi

Julkaisun ajatus ja filosofia

Ajankohtaista

Julkaisijatiedot

Energia-asiaa

Runosivu

Nostalgiaa

Valokuvakollaasi

Ruokareseptit

Polkujen kirjaus

Pieniä kulkuohjeita

Copyright © Tarja Kaltiomaa