Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa
TKK1202108161018

 

 

Blogi: Muutamia internetissä julkaisemiani valokuvia

 

Suunnilleen vuodesta 2013 lähtien olen kirjoittanut tekstipitoista blogia tällä palstalla.

Jotkut aiheeni ovat käsitelleet myös valokuvausta. Tuon tähän muutamia valokuviani, joita olen julkaissut some-profiilissani, Facebook-ryhmissä ja Twitterissä. Muistelen samalla missä yhteydessä kuva on julkaistu.

 

Digimatto. Tällä kuvalla mainostan Facebookissa verkkosivullani olevaa digimattoa. Valokuva: Tarja Kaltiomaa

Verkkosivustollani Tyhjäpaperi on kolme digimattoa: Verkkosivusto Tyhjä paperi Energia-asiaa (kolumbus.fi)

 

Kansalaistori vuonna 2012. Valokuva: Tarja Kaltiomaa

Nyt tällä paikalla taitaa olla uusi Oodi-kirjasto. Värikäs kuva muistuttaa Helsingin monista rakennusvaiheista rautatieaseman läheisyydessä. Niin katoaa mennyt maailma, kuvissa säilyy muistot vaan.

 

Kattopalaveri, kuvattu tammikuussa 2021. Valokuva: Tarja Kaltiomaa

Kuva katolla istuvista puluista erottuu melko koskettavana muiden kuvien joukossa, joten tuli valittua tähän esille nostoon. Kuva ei ehkä ole kovin tärähtänyt, vaikka siltä näyttää, kuvattu tammikuisena sumuisena aamuna.

 

Apina ja lumiukko. Kuva on kuva-aarre, joka kuvaa sattuman kulkua elämässä. Olin saanut pääsiäismunasta gorillafiguurin ja samaan aikaan pöydälläni oli Aku Ankka -lehti, jossa on sama aihetta oleva kuva. Valokuva: Tarja Kaltiomaa

 

Kaatunut puu 2011. Olin kameran kanssa paikalla, kun asuinpaikkakunnallani oli kaatunut vanha koivu. Yksi tuolloin ottamistani kuvista julkaistiin myös paikallislehdessä. Valokuva: Tarja Kaltiomaa

 

Kuvista voi nähdä, että kameran käyttö voi olla monipuolista. Tärkein kamera on mukana oleva kamera. Kuvista voi muodostaa itselleen kuvapäiväkirjaa, joka auttaa muistamaan elämän varren asioita. Edellisellä vuosisadalla oli tärkeää koota perheenjäsenistä ja tuttavista otetuista valokuvista albumeita. Albumit auttoivat myös vanhalla iällä muistamista. Nyt valokuvien runsauden aikakaudella kuvat on usein myös kadotettu. Onko oman suvun vanhuksilla albuminsa vai katoavat kuvat sitä mukaa, kun kännykät vaihtuu?

 

 

 

10.8.2021 Tarja Kaltiomaa

 

 

Verkkosivusto Tyhjä paperi

Julkaisun ajatus ja filosofia

Ajankohtaista

Julkaisijatiedot

Energia-asiaa

Runosivu

Nostalgiaa

Valokuvakollaasi

Ruokareseptit

Polkujen kirjaus

Pieniä kulkuohjeita

Copyright © Tarja Kaltiomaa