Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa
TKK1202010091642
Kirjoitus julkaistu myös Uusi Suomi -verkkolehden Puheenvuoro–palstalla.

 

 

Mittausvirhe III

 

To Whom it may Concern

 

Olen tehnyt muutamia teoreettisia tiedehavaintoja. 1. Kuvantamisongelma 2. corona-keliakia esiintymä 3. Sokeri ihmisen ravintona 4. Talouden mittausvirheet

 

 

1. Kuvantamisongelma

 

25.9.2020 (VAROITUKSEN SANA KUVANTAMISEEN. KUVANTAMINEN NÄYTTÄÄ MYÖS NÄKYMÄTÖNTÄ AINETTA, HENKEÄ. Laitoin Lääkäriliitolle seuraavan viestin: 18.9.2020 (Lääkäriliitto) 18.9.2020 Katsoin juuri Perjantai-ohjelmaa TV1:ssä. Olen valokuvaaja, joka on kuvannut mm. niin sanottuja orbseja sekä muita outoja valoilmiöitä sekä ulko- että sisävalokuvissa. Valokuvissani siis näkyy näkymätöntä ainetta, ns. astraaliainetta, mikä tarkoittaa henkiä. Kuvantamislaitteet ovat nykyään paljon käytössä ja niissäkin saattaa siis näkyä henkiä, joita ihmisillä on kiinnittymässä. Raamatussa ja Kristillinen filosofia -kirjoissani sanotaan, että ihmisellä on henki ja hengen kiinnittyminen ihmiseen (yleensä nuorena, lapsena ja joskus myös aikuisena) tarkoittaa, että henki saattaa näkyä kuvantamislaitteessa. Kyseessä ei ole sairaus, vaikka ihmisellä tuosta syystä saattaa olla kipuja ja hän saattaa kärsiä kovistakin kivuista. Henget ovat niin sellaisia kuin me ihmisetkin: hyviä ja pahoja. Pahahenkikin on ihmishenki ja ihminen pitää hyväksyä sellaisena kuin hän on, vaikkakin paha henki aiheuttanee ihmiselle kiinnittyessään enemmän kipua kuin hyvä (helpompi) henki. Lääketieteessä käsitettä paha tai hyvä henki ei pidä arvoarvostaa, mutta lääketieteessäkin asia on hyvä ymmärtää: ihmisen henki on hänen oma asiansa. Myös nykyaikaisen teologian pitää hyväksyä ihmiselle se henki, minkä hän luonnosta saa. Raamatussa puhutaan jälleennäkemisestä ja tästä aiheesta kerron kirjoissani Kristillinen filosofia Ihmisen henkinen jatkumo (kirjat ei juuri nyt julkaistuina). Kannattaa lääketieteessä olla varovainen tehokkaiden kuvantamislaitteiden osalta. Ks. blogikirjoitukseni Helioteesi ja muut valoilmiöt valokuvissa sekä googlaa sana orbs ja valitse Kuvahaku-toiminto ruudulle. TIETENKÄÄN EI PIDÄ ARVOARVOSTAA NYKYÄÄN pahoja ja hyviä henkiä, mutta edelleen tummat henkisyydet näkyvät ehkä tummina varjostumina kuvantamisessa. Toivottavasti lääketiede ei turhan voimakkailla "hoitotoimilla" ala yhä enemmän tappaa elämäänsä tarvitsevia ihmisiä.

 

2. Corona-keliakia esiintymä

 

6.10.2020 Saattaa olla, että kaikkea Suomen taloutta ei tarvitsekaan ajaa alas, jos ihmiset saavat rehellistä opastusta elämäänsä terveytensä hyväksi. Laitan tähän pätkän THL:lle lähettämästäni epäilystä ja päättelystä viruksen esiintymisen suhteen. Taustalle on ikäiseni (olen 66-vuotias) ihmisen pitkäaikainen seuranta erilaisten influenssatyyppisten tautien suhteen. Niihin kuolee yleensä heikkokuntoiset vanhukset, mikä on sinänsä normaalia, luonnollista kuolinapua luonnolta. Nyt tiedotuksessa kuitenkin näkyy nuorten ihmisten sairastuneen. Pelkkä sairastuminen ei ole kovin suuri huolenaihe, ihmisten vastustuskyky kasvaa luonnollisella tavalla ja ihmiset paranevat. Vakavat jälkioireet siis saattavat viitata muuhun tautiin: Ote kirjeenvaihdostani Tarja Kaltiomaa / THL: Viite: verkkosivusto THL "Koronavirus COVID-19-tartunnan yksilöllinen kulku (COVIDprogLuin raporttinne corona -viruksen käyttäytymisestä yksilöittäin. Influenssa-virukseksi viruksen käyttäytymistä ei voida siis sanoa ja onkin luultavaa, että taustalla on jokin muu tautityyppi, joka käyttää corona viruksen profiilia globaalissa esiintymisessään maapallolla. Vaikuttaa siltä, että hallitukset, media, lääkintäviranomaiset ym. pitäisivät tautikäytöksessä taustasyynä mielellään kaikkea muuta paitsi ihmisten käyttäytymistä. Tämä on tyypillistä koko lääketieteen kehityksen ajan ollutkin. Lääketiede aikoinaan löysi usein ihmisen kuolinsyyksi sukupuolitaudin, mutta silti ketään ei yleensä moitittu sen saamisesta. Nyt vaikuttaa siltä, että ammattipiireissä on samantapaista käytöstä. Onko siis tutkittukaan, ettei taustalla ole vaikuttamassa sukupuolitauti keliakia monioirepiirteineen? Keliakia aiheutuu ns. suuseksistä, jossa ruuansulatuselimistö menee sekaisin vääränlaisesta ja ehkä liiallisesta seksikäyttäytymisestä. Ihmislaji biologisena lajina kestää normaalin yksiavioisen elämän, joka tarvitaan lajin jatkumiseen, mutta biologinen ihminen ei ole tarkoitettu jatkuvaan seksiin eikä ollenkaan muuhun kuin tavanomaiseen avioseksiin. Muusta kuin tavanomaisesta avioseksistä kehkeytyy fyysisiä ja psyykkis-fyysisiä oireita, jotka vuosien mittaan alkavat vaikuttaa kuoleman tuottavana sukupuolitautina, keliakiana. Nuorten seksuaalikäyttäytyminen on luultavasti muuttunut holtittomaksi ja he saavat erilaisia tauteja, mutta kuitenkin häveliäisyyssyistä tätä totuutta ei ole helppo kohdata. Toivoisin, että tutkijoina perehdytte tähän väittämääni, jolloin julkinen tiedotus voisi muuttua rehellisemmäksi."

 

Kristilliseen elämäntapaan sodomia ei kuulu, siitä pitäisi luopua, jos sitä esiintyy kristityillä ihmisillä tai ihmisillä yleensäkin. Sodomia aiheuttaa melko varmasti taipumusta lapsettomuuteen ja suvunjatkamiskyvyn heikentymistä tai päättymistä. Kristillisessä elämäntavassa pitää luopua tekemästä syntiä, mistä sodomiassakin on kyse, ja ihmisen parantuminen sieluntiellään elämässään ja toivonsa tulevaisuudessa voi suotuisamman mahdollisuuden ja elämäntavan myötä jatkua puhtaamman elämäntavan ja omantunnon myötä.

 

3. Sokeri ihmisen ravintona

 

Hypoteesina voi olla, että aivot ja ajattelu käyttää nopeana energiana sokeria, mitä ihminen syö. Tästä hypoteesista seuraa useita päätelmiä.

Sokerin käyttö ravintona on nopeasti lisääntynyt sekä sen tuotannon parannuttua että myös sen tarpeen lisääntymisen johdosta. Nykymaailma teknistyttyään ja opiskelun lisäännyttyä luku-, laskenta- ja kirjoitustaidon myötä on alkanut vaatia ravintoaineeksi nopeaa energiaa, sokeria.;

Makeat jälkiruuat olivat aiemmin ylhäisön herkkua, jolloin sokerin käyttö ei näkynyt kovin suurena väestöasiana ennen kuin sokerijuurikas ja vastaavien runsaasti sokeria tuottavien kasvisten viljely on alkanut onnistua paremmin ja tuottaa hyvää satoa.

Jälkiruokien nauttiminen on alkanut myös muun väestön parissa, jolle se ei ole ollut aiemmin luontaista.

Ihmiset ovat henkisen jatkuvuutensa vuoksi yksilöllisiä fenotyyppi-fenonyymiyhdistelmiä. Tämä on aiemminkin tiedetty. Ihmisellä on sekä ruumis että henki. Tämä aiheuttaa joissakin väestöryhmissä pelkoa, koska he pelkäävät kummituksia.

Ihmisen elinikä on rajallinen ja Suomessakin keskimääräinen eliniän odotusikä on kasvanut tällä pohjoisen maan ruokavaliolla, jota Suomessa menestyneesti on ollut jo pitkään. Ruokavalioon kuuluu maataloustuotteet, viljat, liha, kala, kasvikset. Normaali ihmisen ruoka ja pohjoisen ihmisen normaali lautasmalli.

Väestössä on sekä niitä ihmisiä, jotka henkisessä jatkuvuudessaan on pitkään nauttineet makeita jälkiruokia, että niitä joille makean syöminen on yksilöevoluutiossaan uutta. On mahdollista, että ihmiset kehollisesti ja myös psyykkisesti reagoivat noin 50 vuotta sitten alkaneeseen makeiden ruokien helppoon saatavuuteen ruokakaupoissa. Toisille ihmisille, jotka ovat tottuneet makeisiin ruokiin omassa yksilöllisessä menneisyydessään, ei ole ongelmia syödä makeaa. Toiset ihmiset kauhistuvat liiasta sokerista ja keho alkaa hylkiä pelkotilojen vuoksi vierasta olotilaa.

Lääkärikunta ja tieteellinen tutkimus tekevät omia johtopäätöksiään yleensä siltä pohjalta, miten tutkimustuloksia saadaan toistettua ja miten hyvin kunkin ihmisen tulokset vastaavat laajaa väestötutkimusta. Yleinen asennoituminen on Suomessa pitkään ollut niin sanotun ”tasa-arvon” sävyttämää, jolloin aiempi erillinen ylhäisön huomioiminen terveydentilansa osalta hukkuu nykyään suuren massan tietoihin.

Myös sokerin osalta kannattaa kuunnella myös ”potilasta”. Jos ihminen on tottuneena sokerin käyttöön ja vaikka mittaustulokset osoittavat kohonnutta sokeriarvoa, ihminen saattaa silti tulla toimeen kohonneen mittausarvon kanssa eikä ihmisen terveydentila ole heikentynyt tai vaarassa.

Vaarassa ihmisen terveys saattaa olla liian innokkaasta lääketieteellisen tiedon soveltamisesta rutiininomaisesti. Tällä on lääkäri- ja hoitohenkilökuntaa työllistävää vaikutusta ja he saavat tästä rahaa ja palkkaa. Siksi kriittinen suhtautuminen hoitotoimenpiteisiin saattaa vaikeutua.

On mahdollista, että pelkotila, johon ihminen joutuu, hänen päädyttyään sairastamaan kroonisesti, pahentaa terveydentilaa. Oikeastaan lääketiede siis sanoo hyvästit ihmisen terveydentilalle, terveydelle, ja siitä lähtien ihminen sairaana alkaa pelätä kuolemaansa. Pelkotilaa pahentaa säännölliset rokotukset, mihin diabetesta sairastava ihminen altistetaan. Toisaalta myös potilaan kohdalla luultavasti toteutuu rahan voimalla sairaudentilan ylläpito.

Kun lääkärin pakeille tulee ihminen, joka kärsii sokerin epätasapainosta, saattaa olla virhe yksilökohtaisesti vierottaa liikaa sokerin käytöstä ja antaa tilalle synteettinen lääke. Ihmisen ajattelu estyy ja hänelle syntyy pelkotila itsensä suhteen. Näin hänestä on saatu krooninen potilas pyörittämään sairaalatehdasta ja osaksi rahaa tuottavaa koneistoa.

Tästä tauti-ilmiöstä on luultavasti kehkeytynyt niin vakava yhteiskunnallinen status, että sen purkamiseen kannattaa käyttää aikaa ja perehtyä huolellisemmin potilaan yksilölliseen tilanteeseen. Jospa olisikin mahdollista pelkällä ruokavaliolla pitää sokerin syöminen kohtuullisena ja huomioida ihmisen henkiset harrasteet myös: paljon ajatteleva ihminen luultavasti tarvitsee hieman enemmän sokeria. Saksassa on tapana nauttia jälkiruokaa aina aterian päätteeksi. Saksalaiset ovat älykästä kansaa ja heille makean syöminen luontuu. Jos sokerin käyttöä ei ymmärrettäisi hyväksi osalle ihmisiä, on vaarana koko kansakunnan järkyttäminen ja diagnosointi diabetes-tapauksiksi.

 

Lisätty 8.10.2020 klo 7:23: Kohonnut sokeriarvo mittauksessa ei varmaankaan sinänsä pidä aiheuttaa potilaalle hoitotoimenpiteitä, jos ihminen on muuten terve. Kohonneena sokerimäärä veressä saattaa olla vaarallinen silloin, kun ihmisellä on jokin muu sairaus tai bakteeritilanne kehossa. Tuolloin ylimääräinen sokeri saattaa alkaa ravita tuota tautia ja ihmisen kunto heikkenee. Toisin sanoen kohonnut sokerimäärä ravitsisi tulehdusta tai bakteerikantaa, mikä olisi ihmisen elämän kannalta kohtalokasta, ja tämä tila vaatii hoitotoimenpiteitä ja sokerin syömisestä pidättäytymistä, kunnes taustalla olevat sairaus paranee.

 

Lisätty 8.10.2020 klo 7:45 Oireentuneen potilaan elämäntapatarkastelu saattaa olla tarpeen ennen kohonneen sokeriarvon diagnosointia. Potilaan tila alkaisi parantua, jos hänen elämäntapansa paranisi. Minkään ikäisellä ihmisellä ei pidä olla ns. suuseksiä, mikä aiheuttaa jo sinänsä bakteerikannan häiriön elimistössä ja luultavasti muita oheissairauksia. Runsas sokerinkäyttö yhdistyneenä epäterveisiin elämäntapoihin ovat tappava yhdistelmä. Tämä päätelmä juontaa juurensa siihenkin, että ajattelemisen taito yhdistyy terveisiin elämäntapoihin ja hyvään moraliteettiin. Alaikäisillä ihmisillä ei pidä olla minkäänlaista seksiä.

Vaikuttaa yhteiskunnan kannalta siltä, että voimakas yleinen huolestuminen sinänsä tavallisen elintarvikkeen käytöstä (sokeri), johtuisi taustalla vaikuttavista vääränlaisista yleistyneistä elämäntapavääristymistä, joita on myös seksuaalisuus avioliiton ulkopuolella ja muutenkin liiallinen seksuaalisuus sekä vääränlainen seksuaalisuus (sodomia).

 

4. Talousarviot ja rahamittaus

 

Laitan nämä havainnot tarkasteltaviksi ja toivon, että näistä havainnoista on hyötyä ihmisten terveyden ja sen huolehtimisen kannalta. Vaikka mainitsen hieman provosoivasti rahan ohjaavan tieteen tuottamista ja hoitotoimenpiteiden kehittymistä, pidän rahaa kuitenkin tärkeänä asiana, enkä sitä vähättele. Meidän ihmisten kuitenkin tulee aina olla valppaina myös rahan suhteen ja sen suhteen, ettei raha liikaa vaikuta ihmisten toimintaa ohjaavana asiana ja että myös moraali ja etiikka huomioidaan uusien havaintojen suhteen, vaikka näillä ei olisikaan yhtä suuresti rahaa tuottavaa vaikutusta. Talouden puolella olen havainnoinut sen, että sijoittamisessa ja rahan lainaamisessa ei liikaa pidä odottaa sijoitukselle rahaa tuotoksi: yhteiskunnissa on niin paljon sellaisia hyötyjä, joita rahan sijaan voitaisiin odottaa tuotoksi. Tällaisia hyötyjä voivat olla esimerkiksi terveys, terveydentilan paraneminen, väkivallan väheneminen yhteiskunnassa, tyytyväisyys työhön ja opiskeluun, hyvät tulevaisuuden odotukset, tyytyväisyys omaan talouteen, elämänlaadun kasvaminen, hyvinvointi ja hyvät ihmissuhteet. Nykyaikana ihmisiä huolestuttaa usein velat ja näihinkin asioihin olisi nykyaikana tietokoneavusteisesti löytyä parempia mahdollisuuksia kuin, että ihmiset ajautuisivat jopa itsemurhiin heikentyneen talouden vuoksi. Kristillisiin arvoihin kuuluu toisista ihmisistä ja itsestään huolehtiminen. Myös talouden osalta saattaa olla kyse mittausvirheistä, joita on mahdollista korjata.

 

Lisätty 8.10.2020 klo 7:49 Ihmisistä ollaan nyt tunnustetusti huolissaan ja toivotaan, että ihmisiä ei turhaan kuole mistään syystä. Heikko taloudellinen tilanne on usein syynä itsemurhiin ja mielenterveyshäiriöihin. Tämän vuoksi yhteiskunnan tulee entistä enemmän panostaa vaikeuksiin joutuneiden ihmisten taloustilanteen neuvontaan ja korjaamiseen. Ihmiselämä on arvokas asia ja ihmisen terveys on arvokas asia. Tällöin yhteiskunnallisena toimena tulee olla ihmisen talouden avustaminen tasapainoon, jolloin henkiset huolet helpottavat ja elämä voi jatkua normaalisti. Taloudessa tulee olla minimitalousmääritys poliittisesti, jonka talouden pitää riittää ihmiselle, kun fyysinen terveys tai psyykkinen terveys on alentuneena tai kun hänellä on toipumisvaihe normaaliin terveyteen. Samoin ihmisen asumisongelmaa tulee yhteiskunnan taholta helpottaa, kun ihmisen oma kyky hoitaa omaa talouttaan on alentuneena.

 

Edellä mainitun lisäksi on tärkeää, että yleinen mediatiedotus puolustaisi ihmisten normaalia elämää ja luopuisi seksin tuputtamisesta kaikille ihmisille. Ihmisen taloustilanne pitäisi järjestyä ilman esimerkiksi avioliiton ulkopuolista seksiä. Yhdessä elävien parien pitäisi yhteiskunnan vakauttamiseksi avioitua, miehen ja naisen. Avioliitto on vain toisiaan rakastavien miehen ja naisen liitto. Aviouskollisuus vahvistaa puolisoiden terveyttä. Yhteiskunnan ei pidä suosia sodomiaa, mitä ehkä usein on samaa sukupuolta olevien kesken, kyse on vääristyneestä vietistä.

 

7.10.2020 Tarja Kaltiomaa, kirjailija

 

 

Verkkosivusto Tyhjä paperi

Julkaisun ajatus ja filosofia

Ajankohtaista

Julkaisijatiedot

Energia-asiaa

Runosivu

Nostalgiaa

Valokuvakollaasi

Ruokareseptit

Polkujen kirjaus

Pieniä kulkuohjeita

Copyright © Tarja Kaltiomaa