Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa
TKK1201310181505

 

 

Potpuriharrastuksesta tuoksutyynyihin

 

Luin vanhan juttuni Potpuriharrastajan syysparveke (vuodelta 2006) Tyhjäpaperi-verkkosivustolta. Tuo on varmaankin ajalta ennen blogien syntyä ja säilynyt sivustolla hyvin. Syysparveke minulla on myös nyt. Parvekkeella kukkii vielä kelloköynnös. Kelloköynnös on ihmeellinen, ihmeellisen kaunis lehdistöltään ja kirkonkellokukiltaan. Hedelmänsä ovat salaperäisiä melko suuria siemenkotia.

 

Tuossa verkkosivusto Tyhjäpaperin Ajankohtaista-kirjoituksessa kerron potpuriharrastuksestani. Kuivatin parvekkeella kasvaneista kukista värikkäitä potpureita, joista olin aikonut tehdä tuoksutyynyjä petauksen viimeistelyksi. Tuosta harrastuksesta olen luopunut. Potpuriaines on edelleen niinikoreissa ja ne ovat huoneenraikastimina sellaisenaan.

 

Tyynykoristeiksi olen askarrellut narukieputusesineitä. Sydämenmuotoisen pahvin ympärille kieputetaan esimerkiksi floristin narua, niin että koko pahvi peittyy. Koristeeseen voi kiinnittää esimerkiksi silkkikukan, helmiä, nappeja. Valmiiseen koristeeseen voi suihkauttaa parfyymia ja sellaisenaan se viimeistelee vuoteen petauksen, kun se asetetaan tyynyt päälle.

 

Vastaavalla tekniikalla voi tehdä myös ovikoristeita. Koristeita voi tehdä ystäville lahjaksi, jolloin koristeen tekovaiheessa mietitään ystävälle sopivat värit ja koristeet. Lahja on persoonallinen.

 

Kun aloin tehdä tyyny- ja ovikoristeita, kävin ostoksilla askartelukaupoissa. Kun harrastukseen panostaa aluksi jonkin verran hankkiessaan sopivia helmiä ja muita askartelutarvikkeita, nuo ainekset ovat sitten kotona valmiina, kun inspiraatio kohtaa tai kun pitää tehdä esimerkiksi lahja ystävälle.

 

Mallin tähän uuteen harrastukseen sain, kun ostin pienestä ompelumyymälästä vanhat valmiit koristeet. Askartelu oli helppoa aloittaa ja tuntui jotenkin tutulta.

 

 

Verkkosivusto Tyhjä paperi

Julkaisun ajatus ja filosofia

Ajankohtaista

Julkaisijatiedot

Energia-asiaa

Runosivu

Nostalgiaa

Valokuvakollaasi

Ruokareseptit

Polkujen kirjaus

Pieniä kulkuohjeita

Copyright © Tarja Kaltiomaa