Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa
TKK1201408310957

Julkaistu aiemmin Uusi Suomi –verkkolehden Vapaavuoro-palstalla.

 

 

 

 

Ruusun kertomaa

 

Päivän piristykseksi marketin kassan vierestä kimppu ruusuja. Valitsin huolella lempivärini, joka oli nyt tumma lappapuuro. Lappapuuro on vispipuuro, oululaisittain sanottuna lappapuuro. Vanhaa roosaa.

 

Ruusut ovat hehkuneet maljakossa jo noin viikon. Yhä ne käyttävät sen veden, joka maljakossa on ja vettä on pitänyt lisätä päivittäin. Ruusujen lehdet ovat vielä vihreät.

 

Ajatuksissani tuijottelin ruusuja tänään ja huomasin niiden värin muuttuneen. Väri on muuttunut ruosteiseksi, punaista pilkottaa vielä vähän.

 

Rapsin kuivuneita lehtiä pois ja vaihdoin ruusuille raikkaan uuden veden.

 

Ruusut siivittävät ajatuksia, kannattelevat mietteitä.

 

Olen joskus aiemmin kirjoittanut blogissani suomalaisesta taloudesta. Vaikuttaa nykymeininki olevat sellaista, että suomalainen perikateellisuus on taas viemässä tuhkiakin pesistä. Talouden ei kateuden vuoksi oikein annettaisi kukoistaa, vaikka me kaikki suomalaiset hyödymme hyvästä maan taloudesta.

 

Mielessäni ruosteiset ruusut yhdistän nykyiseen kateellisuuden valtaamaan taloudenhoitoon. Taloudenhoitoon siinä mielessä, että ei maassa ole taloudesta vastuussa pelkästään yrittäjät ja poliitikot, vaan me kaikki kansalaiset. Jokainen omalta osaltaan voi liennyttää kateutta ja suhtautua maan talouteen myönteisemmin.

 

Saiko kateus ruusuissa värin?

 

 

Verkkosivusto Tyhjä paperi

Julkaisun ajatus ja filosofia

Ajankohtaista

Julkaisijatiedot

Energia-asiaa

Runosivu

Nostalgiaa

Valokuvakollaasi

Ruokareseptit

Polkujen kirjaus

Pieniä kulkuohjeita

Copyright © Tarja Kaltiomaa