Nazca Fuego
         Ronin Nojapyörät        Miksi?        Haitat, vaikea?        Mallit        Koeajo, vuokraus        Nazca        Radical Design
Haitat, vaikea?
Entäpä haitat?

- Haittana voidaan pitää sitä, että muut ajoneuvot eivät huomaa sinua helposti. Tämä koskee kuitenkin vain kaikkein matalimpia kilpamalleja. Käytettäessä niitä malleja on hyvä ottaa muu liikenne tarkasti huomioon ja ennakoida tapahtumia. Turvaviiri saattaa myös olla ratkaisu näissä tapauksissa.

- Taaksepäin katsominen voi olla hankalaa. Peili ohjaustangossa tai kypärässä ratkaisee tämän ongelman.

- Hinta. Vaikka sekä maasto- että kilpapyörätkin saattavat maksaa tuhansia euroja, ovat nojapyörät pääsääntöisesti kalliimpia kuin tavalliset polkupyörät. Tämä johtuu siitä, että nojapyöriä ei voida valmistaa suurina sarjoina ja että niiden valmistuksessa joudutaan tekemään paljon käsityötä. Nojapyörä on aina korkealaatuinen tuote, eikä niistä tehdä halpaversioita.

- Käytettäessä nojapyörää kaupungissa tai lyhyillä matkoilla, jossa joutuu nousemaan usein pyörältä tai muuttamaan ajonopeutta usein - ja varsinkin alussa - saattaa pyöräily olla hankalaa. Suurimmat edut saavutetaan pitemmillä ajomatkoilla.


Voiko kaikki pyöräillä nojapyörällä ja onko se vaikeaa?

- Lähes jokainen pystyy nojapyöräilemään jo ensimmäisellä kerralla, saatuaan hieman apua ja ohjeita. Ensimmäiset kerrat saattavat tuntua vaikeilta tai hankalilta, mutta se on hyvin tavallista. Sen jälkeen onkin oltava varovaisia… iloinen hymy kasvoiltanne ei häviäkään ehkä koskaan!

- Alussa huomaatte, että joudutte käyttämään eri lihaksia kuin tavallista polkupyörää käytettäessä. Pienellä vaihteella ei tule polkea liian pitkään ja muutenkin kannattaa aloittaa rauhallisesti matkaa vähitellen pidentäen.

- Nojapyöräily ei sovi ainoastaan nuorille, urheilijoille tai erityisen aktiivisille ihmisille. Kuka tahansa voi nojapyöräillä. Käyttääkseen nojapyörää ei tarvitse opetella uudelleen pyöräilemään.


 Ronin Nojapyörät