Tällä sivulla on tekemiäni kalligraafisia harjoitelmia, joku on tehty kursseilla, useimmat on vuosien aikana hetken mielijohteessa tehty, kenties johonkin tarkoitukseen. Kiinnostus on suurikin mutta on täytynyt jakaa aika monen harrastuksen kesken eikä tuo käsikään mikään vakaa ole, ehkä lisä harjoitus auttaisi.

Tämän julisteen tein Esperantoseurallemme kun järjestimme Suomen Esperantoliiton Syyspäivät Tampereella. Se oli esillä mm. esperantistien linja-autossa tehdessämme bussimatkan Bergenin Esperanton Maailmankongressiin 1991. Etelän kautta mentiin ja pohjoisen kautta palattiin.

Taustapaperina marmorointi-menetelmällä värjätty paperi.

 

 

Kurssityö.  Alla olevan runon valitsin kohteeksi koska sen on kirjoittanut entinen opettajani Turun Teknillisessä koulussa lehtori Martti Ratu, myöhemmin tekniikan lisensiaatti ja kansanedustaja. Runo on mielestäni varsin osuvan "teknillinen" hengeltään. Opettajani tuskin pahastuu vaikka lainaankin sitä tässä? Surukseni kuulin ennen joulua että hän syksyllä kuoli, hän oli tiukka opettaja.

Vaivalla sain tällaista tekstiä.

 

Vanhaakin tyyliä harjoittelinJoskus tekee mieli riipuskella vapaasti.

Tässä ehdotus lehden nimen muotoon, kilpailua odotellessani. Kilpailua ei koskaan tullut.

Ehdotus kirjasen kanneksi, jonka kirjoitin puhtaaksi ja taitoin. Kirjailija ei hyväksynyt.

Kurssi työ Dag Hammarskjöldin runoon teoksesta "Kiinnekohtia". Satuin olemaan Ruosissa työssä kun Hammarskjöldin lentokone putosi Afrikassa. Kävin valokuvaamassa hautajaisten jälkeisenä päivänä haudalle laskettuja valtavia kukkalaitteita Upsalan hautuumaalla.

Harjoitelmia vaikkapa lehden nimeksi. Esperantoa.

Mongrammia olen useasti itelleni harjoitellut, mieleistä ei ole vielä löytynyt. Tässä yksi harjoitelma.
Tässä harjoittelua hiusterällä ja paperin väliin asetetulla värillä. Sillä tekniikalla saa erikoisia kuvioita. Kokeilemalla ja väriä tuhlaten voi saada mieleisensäkin.

Veli Hämäläinen

Kalligrafia
n pääsivu
Takaisin Sekalaista sivulle --- Al la Diversa¼aj paøoj

Takaisin alkuun Reveno al komenco <<>> Takaisin Velkin pääsivulle Al la æefa paøo