CHIHUAHUA
* maailman pienin koirarotu *
girl and dog

Rotu: Pitkäkarvainen Chihuahua
Nimi: Capzy´s Invisible Girl
Kutsumanimi: Lilli
Lempinimiä: Ipana, Hupsutin
Sukupuoli: Narttu
Syntynyt: 22.5.1998
Väri: Black et tan
Omistaja: Pirjo Ahonen, Tampere
Kasvattaja: Kennel Capzy´s, Sari Jokinen, Masku
Isä: Kei-Sarinnan Dominic, FIN MVA
Emä: Nicoret´s Black Ballet
Veli: Bobby
Lilli
Lillin sukutaulu KUVIA LILLISTÄ

LILLI ITSE KERTOO...
Olen kolme ja risat nyt, olen siis iso pieni mutten vaalee vaan tumma ja herkkä. Rakkain paikkani on koti ja äidin syli. Saan nukkua äidin vieressä yöt. Syön nappuloita desin ja teelusikallisen ananasmurskaa päivässä ja ehkä voin saada äidiltä sormenpäällisen makkaraakin. Syön kai terveellisesti, kun ei ole koskaan ollut ripulia eikä muutakaan vaivaa. Mä en oikein tykkää vieraista ihmisistä enkä muista koiristakaan, ne kaikki kun jostain syystä yrittää aina ottaa mua kiinni, tuijottaa ja höpiseekin jotain semmosta kieltä etten ymmärrä. Ne ei kai ole lukenu koulussa koirakieltä. Kesällä on kivaa, kun saa juoksennella mökillä ihan vapaasti, siellä kun on aita. Lenkkeilystä mä en tykkää, jos on pakko mennä, niin mä menen niin lujaa, että äiti väsyy ja sitten pääsee taas KOTIIN! Mä yritän usein lenkillä keksiä oikoreitinkin kotiin. Mä osaan kulkea hienosti autossa, taksissa ja bussissakin. Bussissa oon aina ollut ihan hiljaa, niin kuin ne kaikki muutkin! Mä inhoon hirveesti vettä, lätäköitä, kylmää ja tuulta! Jos on kovalla sateella pakko mennä pissalle niin onneks äitillä on semmonen ihme katos, jonka alla ei kastu, kun pissii. Mä en tykkää oikein siitäkään, jos mut jätetään yksin. Mutta jos äiti antaa mulle keksin niin sitten se saa kyllä mennä. Muuten mä en jätä äitiä silmistäni hetkeksikään!

Näyttelykokemusta Lilliltä on vain kolmesta näyttelystä.
1. Pentunäyttelyssä 1.11.1998 Hyvinkäällä arvostelussa todettiin, että Lillillä on hyvät mittasuhteet, on erittäin hyvärakenteinen, omaa hyvät kulmaukset ja raajat. On kauttaaltaan erittäin hyvä tasapaino. Lilli palkittiin rotunsa parhaana (ROP-pentu) ja sai vielä kunniamaininnan (KP). Tuomarina oli Hans Lehtinen Suomesta.
2. Turun kansainvälisessä näyttelyssä 24.1.1999 junioriluokassa Lilli arvosteltiin laatuarvostelussa samoin kuin edelliselläkin kerralla mutta tuomarin mielestä koira oli liian ujo, jotta olisi päässyt jatkoon. Tuomarina oli Harold Greenhalgh Isosta-Britanniasta.
3. Tampereen kansainvälisessä näyttelyssä 21.3.1999 junioriluokassa Lilli sai EVAn, koska Lilli pelkäsi tuomaria. Vika ei kuitenkaan ollut tuomarin, hän kyllä yritti kaikkensa mutta kun ei niin ei. Tuomarina oli Svein Helgesen.

Pirjolle ja Lillille postia Jos haluat kirjoitella tai muuten vaihtaa kuulumisia
Chihu-koiraharrastuksen tiimoilta, meilaile vaikka!

Lillini tarvitsisi myös toisia Chihukavereita. Lilli kaipaisi nimenomaan oman rotunsa pieniä kavereita, isot syövät sen suihinsa. Lilli kun on vain 1.5 kg eli kengän kokoinen koira. Suhtautuu vieraisiin ihmisiin hyvin epäluuloisesti eikä hevin anna vieraiden silitellä eikä lähestyä itseänsä ennen kuin on monen tapaamisen jälkeen todennut kyseisen ihmisen "vaarattomaksi". Muiden rotuisista koirista Lilli ei pahemmin piittaa muuta kuin, että täytyyhän ne aina haukulla järjestykseen laittaa.

Linkkejä:
Chihuahua ry
Suomen kääpiökoirayhdistys (SKKY)
Tampereen koirakerho (TAMSK)
Kennelliitto
Chihuahuamaailma
Löytökoiriadog
Lilli with mom

Copyright 2001. All rights reserved.
Kaikki oikeudet pidätetään.
Kaikkien sivujen tekstien ja kuvien kopiointi, lainaaminen tai muu käyttö on kielletty ilman tekijän kirjallista lupaa.