Elämää Karkussa 20- ja 30-luvulla   ◄Sukukaavioiden alkuun
Äitini vanhemmat olivat Ivan ja Aksenja Plaketti Karkun kylästä. Ukkini oli luonteeltaan nopean toiminnan mies. Kun paikallinen poliisi tuli ulosmittaamaan Ivan Plaketin lehmää maksamattomista veroista, ukkini suuttui, koska kylässä oli toinen saman niminen henkilö, jonka velasta oli kysymys. Siltä istumalta ukkini marssi kirkkoherran virastoon muuttamaan sukunimeä ettei toista kertaa satu samanlaista. Papin kysymykseen mikä tulee uudeksi nimeksi, ukkini vastasi että Peltometsä sopii koska hän asuu pellon ja metsän rajassa. Niin Plaketti vaihtui Peltometsäksi. Myös lasten nimet vaihdettiin Peltometsäksi paitsi minun äidistäni tuli vaihteeksi  os. Metsäpelto.

Ivanin ja Aksenjan viisi tytärtä olivat kauniita ja suosittuja nuorten miesten keskuudessa. Saman kylän poika Aleksi Jenu rakastui vanhimpaan tyttäreen Annaan, meni naimisiin ja heille syntyi kymmenen lasta. Näistä kaksi nousi maailman maineeseen: Shakkimestari Viktor (Voittaja) Jenu ja Opetusneuvos Raimo Jenu.

Santeri Kostilainen iski Klaudian.

Isäni Pekka Missi seurusteli pitkään nuorimman tyttären Marian kanssa, mutta Maria parka kuoli keuhkotautiin 23 vuotiaana. Järkevän toiminnan miehenä isäni ei muuttanut riijuureittiään, vaan ryhtyi riiaamaan  vanhempaa Veera-siskoa. Häät pidettiin tammikuussa 1937 ja minä synnyin samana vuonna joulukuussa.

Sota-aikana Gunnar Lindström niminen nuori mies palveli Salmissa ruotsinkielisessä joukko-osastossa, rakastui kauniiseen Irja-neitoon. Niinpä Irja päätyi Porvooseen Kråkön saarelle veneiden veistäjien sukuun.

Leo Mirala (Missi)