KIRKKONUMMEN MEHILÄISTUOTE (etusivu)


Mehiläistarvikemyymälä

 Mehiläisyhdyskuntia  Mehiläiskuningattaria Pölytyspalvelua Mehiläishoitajan vuosi Linkkejä

Tuotekuvasto

Hunajaamme on saatavilla tuotantotilojemme yhteydessä toimivasta Kirkkonummella K-Citymarket Kirkkonummi, K-Supermarket Veikkola, Lapinkylän kyläkauppa, K-Market Masala, K-Market Tolsa sekä Pääkaupunkiseudulla lähes kaikissa K-ryhmän päivittäistavarakaupoissa.

Tuotteitamme on saatavissa myös

Kuningatar Hunaja 450 g

Kuningatar-Hunaja on Suomen vanhimpia hunajan tuotemerkkejä ja sitä saavat pakata Suomen mehiläishoitajan liiton jäsenet, joilla on Joutsenmerkin käyttöoikeus.

Mehiläiset ovat valmistaneet tuottamamme hunajan Suomen kesän pitkän päivän aromikkaiden kasvien kukkien medestä, jonka lähteenä ovat Kirkkonummen, Inkoon, Lohjan ja Siuntion maaseutujen puhdas luonto ja Auringon energia.

Kuningatar Hunaja 450 g ( 7,00 € )

Lisätietoa hunajasta...

Uudenmaan Hunaja 350 g

Uudenmaan Hunaja on pakattu ekologiseen kartonkitölkkiin ja se on tuotettu Uudenmaan alueella. Kun käytät tätä hunajaa, edesautat Uudenmaan kasvien monimuotoisuutta ja hyvinvointia.

Uudenmaan Hunaja 350 g ( 6,00 € )

Lisätietoa hunajasta...

 

Mesikämmenen® hunaja 450 g

Mesikämmenen hunaja on kiteytynyt kylmässä tilassa hitaassa liikkeessä, jolloin sen kiteet ovat samettisen pieniä ja irti toisistaan. 

Mesikämmenen Hunaja 450 g (7,00 €)

 

SUOMALAINEN TATTARIHUNAJA SISÄLTÄÄ TUTKITUSTI HYVIÄ OMINAISUUKSIA

Suomalainen tutkijaryhmä (Huttunen Sanna ym.) löysi kotimaisia hunaja-lajeja, joilla todettiin bakteereja tappava vaikutus. Näitä hunajia olivat tattari-, horsma- ja kanerva- hunaja. Tutkittuja bakteereja olivat pneumokokki (hengitystieinfektiot), A-streptokokki (kurkunpäätulehdus), staphylococcus aureus ja MRSA (sairaalainfektiot ja haavainfektiot).

Kotimainen tattarihunaja on aito luonnontuote. Tattarihunajaa saadaan kerättyä tattariviljelmien välittömässä läheisyydessä olevilta mehiläistarhoilta.

Ulkonäöltään tattarihunaja on tyypillisesti punertavaa, tumman ruskeaa, purppuran-punaista tai joskus melkein mustaa. Tuoksu on voimakas ja maanläheinen, ja maku onkin usein hyvin aromikas, maltainen, kahvimainen, karvas tai paahteinen. Rakenteeltaan tattarihunaja on toffeemaista ja kiteytyy hitaasti.

Mesikämmenen Tattarihunaja 200 g ( 5,00 €)

Mesikämmenen® Syyshunaja

 

Syyshunajan mehiläiset ovat keränneet loppukesällä ja se koostuu pääosin kanerva- ja mesikastehunajasta.

Hunaja on kivennäispitoista ja sille on ominaista tummahko väri.

Mesikämmenen syyshunaja 200 g ( 4,00 €)

Mesikämmenen® hunajaa Lohjansaaresta

 

Osa mehiläistarhoistamme sijaitsee Lohjansaaren eteläosassa Paavolan alueella.

Lohjansaari on tunnettu rikkaista kalkkikallioistaan, rehevistä lehdoistaan ja hienoista kulttuurimaisemistaan. Saaren kasvisto ja siitä saatava hunaja on ainutlaatuista.

Paavolan tammikko on valtakunnallisesti arvokas lehtoalue ja se kuuluu valtakunnalliseen lehtojen suojeluohjelmaan. Tammikko rauhoitettiin luonnon suojelualueeksi 12.12.1994. Lehdossa on tammimetsän lisäksi lehtomaista kangasta, kalliotammikkoa, lepikoituva niitty, ruopattu pikkupuro, eri laisia lehtolaikkuja ja kalliopaljastumia. Paavolan lehdossa kasvaa tammen lisäksi runsaasti pähkinäpensasta. Ruohovartisista lajeista mainittavia ovat lehtomaitikka, lehto neidonvaippa, mäkiminttu, kevätlinnunherne ja lehto-orvokki.

Tarkempaa tietoa Lohjansaaren Paavolan luonnonsuojelualueen luontopolkuohjeesta

Mesikämmenen Lohjansaaren hunaja 200 g ( 4,00 €)

 

Propolis eli mehiläiskittivaha on mehiläisten lehti- ja havupuiden silmuista keräämä ja pihkamainen aine. Sen on todettu sisältävän antiseptisiä aineita. Propolista käytetään suun limakalvojen, ikenien, kurkun, vatsan ja suoliston limakalvojen ärsytystilojen hoitoon.

Propolisuutetta käytetään iholle sellaisenaan ja sisäisesti sekoittamalla veteen ohjeen mukaisesti.

Hunaja-Propolista nautitaan sellaisenaan tai lämpimään juomaan sekoitettuna.

Propolisuute 30 ml 8,00 euroa

Lisätietoa Propoliksesta....


Sivun alkuun

Kirkkonummen mehiläistuote

Evitskogintie 865  02550 EVITSKOG

Puhelin +35850 360 4576,

Kartta/ajo-ohje