Lämpömittari

Päivitetty 28.12.2003

Mitsun mittari lisätty 06.03.2005

 

Taustaa

Piti saada poikien huoneisiin lämpömittarit. Nurkissa pyöri pari kolme digittistä ikivanhaa DL431 näyttöä. Näistä aineksista tämä projekti lähti.

 

Toteutus

Kundit on itse suunnitelleet 7-segmentti näytön merkit. Pojat ovat myös kasanneet kortit itse kuten muissakin isä-projekteissa. Mittari on toteutettu Microchipin PIC16F818 prosessorilla ja antureina käytetty 3k3 NTC vastuksia. NTC vastukset ovat kohtuullisen tarkkoja, mutta vaativat linearisoinnin softassa. Käyttövoimaksi vehje tarvitsee 8-12 VDC mikä syntyy hyvin jostain nurkkiin jääneestä puhelimen laturista tai muusta pienestä powerista.

Maken mittari

Juuson Mittari

Piirikaavio löytyy täältä

Softat löytyvät täältä

 

Mitsun mittari

Äiskän Mitsusta puuttui lämpömittari. Tämä poikien kanssa tehty vehje tuntui sopivalta myös autokäyttöön yhtä pikku juttua lukuunottamatta. Piirilevy oli hankalan muotoinen autoon asennettavaksi. Mitsun kojelaudassa oli muutama "sokea" tulppa jotain lisävarusteita varten. Kaivoin yhden tällaisen tulpan irti ja teimme poikien kanssa uuden piirilevyn siten, että mittari mahtuu tällaisen tulpan sisään. Kytkennän nastajärjestys muuttui josta johtuen myös softa meni uusiksi. Antureina päätimme käyttää medikaali käyttöön tehtyjä Datex 400 series Central Temperature Probeja. Probeissa on erittäin tarkka 2k252 NTC vastus. Softaan piti tehdä tietenkin uusi linearisointi tätä vastusta varten.

Mitsun mittarin piirikaavio

Mitsun mittarin softat

Työ etenee

Kuvia edestä | päältä | alta

Juuso pujotteli johdot kojelautaan

Valmis / koekäyttö

 

Terveisin Make, juuso ja fade