Kauppilanmäki - Maijanniitty asukasyhdistys ry.

   L I N K I T

 J O H D A N T O

 

   S I V U S T O  &  P A L A U T E

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toimintakertomukset + kuvia

 

Sijainti ja kuvaus asuinalueesta

Syksyistä Kauppilanmäkeä

Kauppilanmäki ja Maijanniitty sijaitsevat Valkeakosken kaupungin eteläpuolella rajoittuen Valkeakosken kanavaan ja Vanajaveden vesistöön (katso aluekartta). Vesistö tekee alueesta etenkin kesäaikaan luonnonkauniin keitaan, vanhat ruusu- ja sireenipensaat täydentävät maiseman kauneutta. Kaivatessaan luonnon rauhaa tarvitsee kävellä vain yhdistyksemme talkootyönä tekemää pururataa pitkin mäntymetsään, jossa voi ihailla keväisin rinteillä kasvavia valtaisia sinivuokkomättäitä, tai huumaantua myöhemmin keväällä kielojen tuoksusta. Pururadalta avautuu myös kaunis järvimaisema Vanajavedelle. Talvella samoilla paikoilla on mahdollisuus liikunnan harrastamiseen esim. hiihtäen, sillä kaupunki on avannut lumisina talvina ladun, joka on jatkunut aina Sääksmäelle Voipaalaan asti.

Kaupunginosana Kauppilanmäki-Maijanniitty on pääosin sodan jälkeen rakennettu pientaloalue. Viime vuosina alueelle keskustan tuntumaan on rakennettu myös kerrostaloja. Rakennukset ja pihamaat ovat hyvin hoidettuja, josta on todisteena monen kiinteistön seinässä pihanhoitokilpailun mestarilaatta. Vaikka asuinalue sijaitsee luonnon läheisyydessä, niin silti palvelut ovat aivan vieressä. Esimerkiksi kirjasto, Valkeakoski-opisto, peruskoulu, lasten päivähoitopalvelut, posti, pankit, uima- ja urheiluhalli, päivittäistavarapalvelut ja kaupungintalo ovat kaikki lyhyen kävelymatkan päässä. Myöskin aiempien sukupolviemme elämä, asunnot ja työtavat tulevat tutuiksi Kauppilanmäen museoalueella, jossa kesäsunnuntaisin vietetään ohjelmallisia iltapäivähetkiä. Kauppilanmäessä ja Maijanniityssä on menossa sukupolven vaihtumista, joten asukaspohja on uusiutumassa.

Tervetuloa tutustumaan asuinalueeseen luonnon keskellä.

Kesäistä Kauppilankatua

Sivun alkuun>>

 

Tietoa asukasyhdistyksen toiminnasta

Asukasyhdistystoiminta  Kauppilanmäessä ja Maijanniityssä on vireää. Hyvänä osoituksena siitä on jouluksi -99 valmistunut historiikki "Kauppilanmäki-Maijanniitty 40-luvulta 2000-luvulle". Kirja on nyt melkein jokaisen alueen asukkaan Talonkirja.

Yhdistys järjestää säännöllisesti (vuosittain) retkiä ja tapahtumia (erilaisia talkoita, paperin ja romun keräystä, onkikilpailuja, yhteislaulutilaisuuksia, pikkujoulujuhlia, kuusenpolttajaisia, ym.)

Vuosittaiset toimintakertomukset lisä- ja kuvamateriaaleineen löytyvät myös sivupalkin "toimintaa"-painikkeen alta.

Yksi tärkeimpiä yhdistyksen toimintoja kuitenkin on yhteydenpito kaupungin hallintoon ja luottamushenkilöihin asuinalueen kehittämiseksi ja epäkohtien poistamiseksi. Yhteydenpito on ollut rakentavaa, ja asioihin on suhtauduttu yleensä hyvin myönteisesti. Asukasyhdistys on mukana vaikuttamassa myös "osallisuushankkeessa".

Kauppilanmäki-Maijanniitty asukasyhdistyksen valokuva ja leikekirja kaipaa materiaalia, jotka toivotaan ohjattavan johtokunnan jäsenille.

   Copyright © 2013 Kauppilanmäki-Maijanniitty asukasyhdistys ry.

Sivun alkuun>>