Etusivu  Uutiset  Henkka  Heppu  She-La  Edward  Vieraskirja 
Russelit 

:: Tiedot  :: Kuvia  :: Jälkeläiset 

Henkka 2679-91R
syntynyt: 25.04.1991
säkä: 155cm

kasvattaja: Tinnilä Pasi & Petri, Orimattila

:: Henkka Sukupostissa

Tarjotaan jalostukseen
Henkka astuu kesällä 2008 Aimo Viitasen tallissa Vihdissä. Myös siirtomahdollisuus.
Maksut 60/250 e

Yhteydenotot omistaja Saara Blomstedt-Ijäs
saara.b-i@elisanet.fi tai 040 58 98 288


Henkka on kilpaillut kouluratsastuksessa kansallisella heA -tasolla, rataesteissä aluetasolla 90-100 cm sekä kenttäratsastuksessa tututustumisluokassa.
Henkka kantakirjattiin syksyllä 2001, kantakirjalausunto ja pisteet löytyvät täältä.
Lisäksi ori palkittiin Hippoksen ruusukkeella hyvien luonne- ja käyttöpisteiden johdosta.

Ori sopii sukunsa puolesta sekä ravi- että ratsujalostukseen. Se on mielenkiintoisen suvun omaavan emänsä (Kiikun Helmi) ainoa kantakirjattu orijälkeläinen.
Marko Vuolukka on kertonut v. 2003 ilmestyneessä artikkelissaan ko. emälinjasta. Ko. juttu löytyy täältä. (Lupa artikkelin linkittämiseen on saatu kirjoittajalta. Huom! Jotkut artikkelin tiedoista saattavat olla vanhentuneet!).

Henkan ensimmäinen varsa, Heppu Huoleton (e. Unoliina) syntyi v. 2005. Hepusta voit lukea lisää täältä.

Seuraavat varsat syntyivät v. 2006 (kuvat ja tiedot varsoista jälkeläisiä -sivulla). Vuonna 2007 odotetaan syntyväksi yksi Henkan jälkeläinen.

Ostin Henkan eräältä ravitallilta sen olessa viisivuotias. Sitä oli silloin vain treenattu raveihin, opetus-tai koelähtöä ei oltu ehditty ajaa.
Vankasta ravisuvustaan huolimatta Henkka on siis koulutettu ratsuksi. Sen kouluttamisessa ja kilpailuttamisessa ovat auttaneet Klaus Karppinen (koulu ja esteet) ja Sara Maattola-Lindholm (koulu, esteet ja kenttä). Sara esitti myös oriin kantakirjatilaisuudessa.
Tällä hetkellä Henkka viettää mukavia harrasteorin päiviä kotitallillaan ja odottaa kesää ja tammoja.

Henkka on täyttänyt kaikki toivomukseni suomenhevosen suhteen: se on aina iloinen, herkkä, utelias ja valmis töihin. Sillä on laadukkaat ja mukavat liikkeet ja sitä on ollut helppo kouluttaa. Se on lisäksi mukava ja miellyttävä käsitellä. Lyhyesti sanottuna:
ELÄMÄNI HEVONEN!