Uutta sivustolla

Kirjoittanut Petteri Haipola  • 11.02.2010 →

Kokoan tälle sivulle listan viimeisimmistä lisäyksistäni uudistuneille kotisivuilleni. Nämä artikkelit ovat pääsääntöisesti helppotajuisia ja sopivat kaikille kristityille. Jos olet kiinnostunut syvällisemmästä Raamatun tutkimuksesta, niin viimeisimmät kirjoitukseni siltä saralta löytyvät tämän linkin takaa. Vanhojen sivujeni hakemisto löytyy klikkaamalla alla olevaa painiketta, jossa lukee "LUE LISÄÄ".

Lue lisää

Inri.fi sivusto on uudistunut

Kirjoittanut Petteri Haipola  • 11-helmi-2010 07:20 PM

Päätin uusia vanhat kotisivuni kokonaan uuteen uskoon. Varhaisemmat sivustoni olivat hyvin oppipainotteisia, eivätkä lukijat löytäneet sieltä helposti elävää Jumalan sanaa ja kristuksen elämää, eivät edes käytännön neuvoja uskon elämää varten.

Näiden uusien sivustojen tarkoitus on lähestyä Jumalaa käytännöllisemmällä tavalla, yksinkertaisen jokaiselle uskovalle sopivan helposti tajuttavan sanan selityksen ja opetusten kautta. Tarkoitus ei ole paneutua opillisiin erityiskysymyksiin kovin syvällisesti, vaan johdattaa lukijat Jeesuksen luokse, niin että Herra saisi heitä auttaa ja armahtaa, niin kuin on minuakin auttanut ja armahtanut tähän päivään asti.

Lue lisää

Raamatun ymmärtämisen vaikeus

Kirjoittanut Petteri Haipola  • 7.3.2016

Kristittyjen tulisi perustaa kaikki opetuksensa Raamatun kirjoituksiin. Tämä on kuitenkin vaikea tehtävä, koska Raamatun lukijaan vaikuttavat väistämättä hänen aiemmin kuulemansa selitykset ja uskomukset. Vaikka lukija ei tahtoisi, niin isiltä perityt opit ja perinnäissäännöt vaikuttavat hänen ymmärrykseensä, kun hän lukee Raamattua. Samoin vaikuttavat sen yhteisön yleiset uskomukset, jossa lukija elää ja kasvaa. Niinpä me pyrimme tiedostamattamme sisällyttämään Raamattuun jo aiemmin omaksumiamme näkemyksiä, kun alamme lukea sitä. Tältä piilovaikutukselta ei yksikään Raamatun lukija ole suojassa, olipa hän sitten kristitty tai ateisti.

Lue lisää

Rikas mies ja Lasarus vertauksen selitys

Kirjoittanut Steven Cox  • 10/2011

Käännetty englanninkielisestä alkuperäisestä artikkelista The Rich Man, Lazarus, and Abraham, jonka on kirjoittanut Steven David Cox.

Lue lisää

Raamatun Jumala

Kirjoittanut Petteri Haipola  •  23.10.2011

Kristinusko on jatkumoa juutalaisuudelle tai oikeammin se on juutalaisuutta, jossa uskotaan Jeesuksen olevan Israelin kansalle luvattu messias-kuningas ja profeetta. (2. Sam. 7:12-16; 5. Moos. 18:15; Apt. 11:26; 24:14; Room. 2:28-29; 9:24.) Kun Jeesus avasi opetuslastensa ymmärryksen käsittämään kirjoitukset ylösnousemuksensa jälkeen, niin hän paljasti olevansa koko maailman pelastaja, ei vain Israelin vapahtaja. (Luuk. 24:45-49; vrt. Matt. 10:5; 15:24.)

Vaikka kristinusko perustuu juutalaisuuteen, niin suurin osa kristityistä uskoo eri tavalla Jumalaan ja luvattuun messiaaseen kuin Vanhan testamentin ja apostolien ajan juutalaiset. Juutalaiset olivat monoteisteja ja uskoivat yhteen Jumalaan, jota he sanoivat isäkseen, kun väittelivät Nasaretin Jeesuksen kanssa, jota me kristityt pidämme kristuksena (messiaana). (Joh. 8:41-42) Valtaosa kristityistä uskoo kuitenkin kolmiyhteiseen Jumalaan klassisen kolminaisuusopin muodossa tai johonkin sen myöhempään muunnelmaan. On kuitenkin myös kristittyjä, jotka uskovat Jeesuksen ajan juutalaisten tavoin yhteen Jumalaan, joka on meidän isämme ja kaiken olevaisen luoja. (Joh. 20:17; Ilm. 4:11; Apt 17:22-31; 4:24-31)

Lue lisää

Helvetti

Kirjoittanut Petteri Haipola  • 10/2011

Suurin osa kristityistä on pitänyt tähän päivään asti totena pakanallisen opin ikuisesta piinahelvetistä. Usko helvetin todellisuuteen on niin voimakas, että sitä oppia ei edes kyseenalaisteta. Jos joku uskoo eri tavalla Kristuksen opin iankaikkisesta tuomiosta, niin häntä pidetään heti harhaoppisena. Monet eivät pidä edes kristittynä sellaista ihmistä, joka ei usko tuomittujen ikuiseen kärsimykseen helvetin tuliliekeissä.

Uskoa helvetin todellisuudesta on perusteltu joillakin Uuden testamentin kohdilla, jotka näyttävät tukevan sitä ajatusta. Erityisesti Jeesuksen vertaus rikkaasta miehestä ja Lasaruksesta on mielletty varmaksi todistukseksi helvetin todellisuudesta. Luuk. 16:19-31. Vaikka Jeesus ei puhu tässä yhteydessä tarkasti ottaen siitä tulijärvestä, johon kadotetut lopulta joutuvat, on vertauksen kielikuvat ymmärretty todelliseksi kertomukseksi tuonelan kauhuista, kun tuomitut odottavat siellä tulevaa tuomiota.

Lue lisää

Ainoa, joka antaa kuolemattomuuden

Kirjoittanut Petteri Haipola  • 21-helmi-2010 09:00 PM

Oletko ajatellut niin, että Jumalaa ei voi olla olemassa, koska ihmisiä kuolee ja maailmassa on niin paljon kärsimystä? Mikä on se logiikka, joka on saanut sinut tulemaan tähän johtopäätökseen? Eihän maailman kärsimys ja kuolema todista yhtään mitään Jumalan olemassaoloa vastaan.

Jotkut ihmiset torjuvat Jumalan kieltäessään ainoan, joka voisi pelastaa heidät kuolemalta ja antaa heille kuolemattomuuden. Oletko ajatellut koskaan sitä, miten järjetöntä on kieltää Jumala, joka ainoana voi antaa sinulle kuolemattomuuden ja iankaikkisen elämän?

Sinä, joka et hyväksy kuolemaa ja toivoisit, että kuolemaa ei ole, itse asiassa torjut iankaikkisen elämän, joka voisi kuoleman sinun elämästäsi poistaa. Jumala, joka on kaikkien Isä, voi antaa kuolemattomuuden ja katoamattomuuden niille, jotka turvaavat hänen armoonsa ja saavat synnit anteeksi uskomalla hänen Poikansa Jeesuksen Kristuksen nimeen.

Lue lisää

Jumalan seurakunta

Kirjoittanut Petteri Haipola  • 18-helmi-2010 05:51 PM

Jumalan seurakunta ei ole jokin rakennus tai ihmisten muodostama organisaatio. Jumalan seurakunta muodostuu elävän Jumalan lapsista, Jeesukseen Kristukseen uskovista ihmisistä. Me rakennumme yhdessä muiden kristittyjen kanssa Jumalan asumukseksi eli Jumalan temppeliksi Hengessä. Uuden liiton Jumalan seurakunta ei ole kirkko vaan se on kristittyjen välinen yhteys toisiinsa Pyhän Hengen välityksellä ja rakkauden siteellä.

Lue lisää

Sivun alkuun